Boekenblog

Meer boeken lezen, deel 8

De zomer doet me goed. Of komt het doordat ik nu echt veel met m’n neus in de boeken zit? Op zich doet het er niet toe. Ik voel me goed!

En ja, we zitten al aan ‘Meer boeken lezen, deel 8’. Dat wil zeggen dat september voor de deur staat. Wat gaat die zomer toch snel!

Ongelezen boeken

M’n voornemen houdt dan ook meer dan stand. Ik lig ruim voor op schema ;-) Dat geeft ook wel rust. Maar dat wil zeker niet zeggen dat ik het rustiger aan ga doen!

Ik heb er nu een zaak van gemaakt om al mijn ongelezen (fictie) boeken tot een minimum te beperken alvorens ik weer nieuwe koop. De teller staat nu op 18.

Geschenken doen aan boeken denken

De slagzin van Standaard Boekhandel is ‘Geschenken doen aan boeken denken’. En tijdens het lezen van ‘The perks of being a wallflower’ van Stephen Chbosky kwam ik op het idee om vanaf nu, als ik een cadeautje moet kopen voor iemand, een boek cadeau te doen. (Tenzij ik weet dat die persoon écht niet leest, dan kies ik voor een gezelschapsspel)

In het boek krijgt het hoofdpersonage extra boeken om te lezen van z’n leraar Engels. Die boeken hebben telkens een verborgen boodschap, een les, voor het hoofdpersonage. Leg dat samen met het artikel over ‘Boekentherapie‘ dat ik recent ook las, en een boek lijkt dan altijd het perfecte geschenk!

geschenken doen aan boeken denken

Inleven in het hoofdpersonage

Ik merk van mezelf dat ik me heel sterk kan inleven in de hoofdpersonages van boeken. Maakt die iets triestig mee, dan zal ik ook wat triestiger zijn. Is het hoofdpersonage gelukkig, zal ik ook vrolijker zijn. Soms heb ik het daar wel lastig mee. Maar ik leer er wel uit. Door je te verplaatsen in een ander z’n schoenen, fictie of niet, leer je veel over je emoties en je eigen geluk.

Zo heb ik ook meestal een paar dagen nodig om het verhaal en de personages los te laten wanneer ik een boek uit heb. Ik kan dan nog regelmatig het verhaal door m’n hoofd halen. Tot ik me in een heel ander verhaal, een ander boek, verdiep!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *