Boekenblog

Meer boeken lezen (deel 1)

Een paar dagen geleden las ik m’n eerste boek van 2016 uit, namelijk God Hates Us All van Hank Moody. Oké, het is maar een dun boekje van 195 pagina’s, maar toch. Het voelde zo goed om op relatief korte termijn een boek uit te lezen.

En toen besloot ik voor mezelf om dit jaar meer boeken te lezen. Mijn voornemen is dan ook om elke maand een boek uit te lezen. En zo dus 12 boeken te verslinden dit jaar.

Het feit dat ik deze blog begon, is omdat ik hou van boeken. Ze nemen je mee in een andere wereld. Wanneer je volledig in je boek zit, vergeet je ook even alle zorgen en verplichtingen.

Heerlijk!

Meer ongelezen boeken

Ook het feit dat m’n boekenkast meer ongelezen dan gelezen boeken telt, speelt erin mee.

Meestal lees ik 3 tot 4 boeken op een jaar. Dat gebeurt dan voornamelijk in de zomer ook, tijdens een zonvakantie. Niets beter dan zon, zwembad en een goed boek om tot rust te komen!

Daartegenover staat dat ik gemiddeld 7 boeken per jaar koop. De rekensom is dus snel gemaakt…

Ik kan er niets aan doen. Als ik een boekenwinkel passeer, kan ik me bijna niet inhouden om binnen te gaan. En eens ik in de boekenwinkel ben, is het nog moeilijker om geen boek te kopen!

Maar ik ben niet de enige. Mijn vriend heeft daar ook “last” van. Onze boekenkast groeit dus snel aan :-)

Voornemen: meer boeken lezen

Vandaar dus mijn voornamen om elke maand een boek uit te lezen. Een fictie verhaal weliswaar. Naast leesboeken lees ik graag informatieve boeken. Die tel ik niet mee in m’n opdracht. Omdat het ook niet echt 100% ontspannen is.

Dus minimum 12 fictieboeken in 2016.

Challenge eccepted!

 

(Volg het op de blog…)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *