Boekenblog

meisje in de sneeuw - danya kukafka

Meisje in sneeuw – Danya Kukafka

Soms grijpt een boek je echt bij de haren. Wel, voor mij is dit er zo eentje. In een adem uitgelezen. Het verhaal bleef nog weken in mijn hoofd. Beetje bij beetje worden de geheimen ontrafeld. Knap geschreven!

De achterflap

Wanneer de populaire scholiere Lucinda Hayes vermoord wordt aangetroffen, laat dat niemand in haar slaperige stadje in Colorado onberoerd, en zeker niet de jongen die te veel van haar hield, het meisje dat net zo’n perfect leven wilde als zij en de agent die haar moord moet onderzoeken.

Door de tragedie gaan die drie onvergetelijke personages – ­Cameron, Jade en Russ – noodgedwongen de confrontatie met hun diepste geheimen aan in de hoop troost te vinden, de waarheid of beide.

Op briljante wijze verkent Danya Kukafka het begrip identiteit en de vlijmscherpe grens tussen liefde en obsessie, tussen kijken en zien, waarheid en herinnering. Meisje in sneeuw is een onvergetelijke leeservaring.

Boekrecensie Meisje in de sneeuw

Wat een prachtige cover én boek!

Een moordmysterie waar een ‘Wie heeft het gedaan?’ bijna ondergeschikt is aan de drie hoofdpersonages en het graven in hun leven en verhalen. Lucinda Hayes, een populaire middelbare scholier, wordt vermoord en haar lichaam vinden ze op de draaimolen van een lokaal park.

Verteld door het gezichtspunt van drie complexe karakters is het fascinerend om te zien hoe hun levens elkaar kruisen na deze tragedie.

Een zeer goed geschreven debuutroman! Ik kijk uit naar wat de toekomst biedt van auteur Danya Kukafka.


Zelf genieten van dit heerlijke boek?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *