Het meisje in de trein – Paula Hawkins

het meisje in de trein

Je kent haar niet. Maar ze weet precies wie je bent.

Het meisje in de trein… Veel over gelezen en gesproken, thriller van het jaar 2015 en nu ook een verfilming. Reden te meer om deze klepper eens open te slaan!

 

Samenvatting

Rachel neemt elke ochtend dezelfde trein. Elke dag hobbelt ze over het spoor, langs een rij charmante huizen in een buitenwijk van Londen, en stopt daar altijd voor hetzelfde rode sein.

Zo kijkt ze elke ochtend naar een stel dat op hun terras ontbijt. Ze heeft inmiddels het gevoel dat ze hen persoonlijk kent en noemt hen ‘Jess en Jason’. Hun leven – in Rachels ogen – is perfect. Een beetje zoals haar eigen leven dat ooit was.

Op een dag ziet ze iets vreemds in hun tuin. De trein rijdt gewoon weer door, maar voor Rachel verandert alles. Niet in staat om het voor zichzelf te houden, stapt ze naar de politie met haar verhaal, wanneer blijkt dat ‘Jess’ vermist wordt. Hiermee raakt ze niet alleen verwikkeld in de gebeurtenissen die volgen, maar ook in de levens van iedereen die erbij betrokken is.

Maar wie is er te vertrouwen? Heeft ze meer kwaad dan goed gedaan door zich met deze zaak te bemoeien?

Één betekent ergernis, twee brengen plezier, drie een trouwpartij en een klein kindje vier. Vijf brengen de hemel, zes brengen de hel, en zeven, die brengen een geheim dat ik niemand vertel.

Recensie ‘Het meisje in de trein’

Rachel is na haar scheiding depressief en aan de drank. Ze woont op een kamer bij een vriendin in Ashbury. Ze heeft geen werk meer, maar doet toch elke dag de treinreis van Ashbury naar Londen, om de schijn op te houden.

Iedere dag stopt de trein voor een rood sein bij de Londense buitenwijk waar ze vroeger woonde met Tom. En vanuit de trein volgt Rachel in een van de andere huizen het leven van wat ze zelf een droomechtpaar noemt, een knap, romantisch stel.

Ze heeft er hele fantasieën bij. Een paar huizen verwijderd van haar droomechtpaar woont haar ex-man met zijn nieuwe vrouw Anna.

Geleidelijk aan, heen en weer springend in de tijd, ontrolt deze verrassende thriller zich in drie verhaallijnen: die van Rachel, die van Megan, de vrouw van Rachels droomechtpaar, en die van Anna, de nieuwe vrouw van Rachels ex.

Rachel zakt steeds verder af in de drank en verloedering en op een dag verdwijnt Megan spoorloos. Rachel heeft de dag ervoor wel iets merkwaardigs gezien bij haar droomechtpaar… Maar wie gelooft een dronkenlap?

Dit thrillerdebuut is zeer spannend en goed geschreven, de suspense wordt mooi geleidelijk opgebouwd, de plot is origineel, het einde verrassend. En al bij al wel wat bezorgdheid voor de vrouwelijke personages waar we niet veel sympathie voor koesteren.

Tip: Voor fans van ‘Voor ik ga slapen’ van S.J. Watson is dit zeker een aanrader!

 

Verfilming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *