Boekenblog

Mijn naam is Jess Cooper en ik leef nog - Kate Alice Marshall

Mijn naam is Jess Cooper en ik leef nog – Kate Alice Marshall

Ik ben Jess Cooper en ik leef nog is een meeslepend boek, perfect voor een zondagse bingeread. Marshall weet passant wat interessante thema’s aan te stippen over leven en overleven, en wraak en vergiffenis. Jess is een interessant personage en ondanks dat het boek niet heel diepgaand is, is het een goed opgebouwde thriller met een sterke spanningsboog.

Achterflap

Zoek beschutting

Zoek water

Maak vuur

NEEM WRAAK

Dit verhaal kent twee beginpunten. Een daarvan is op een landingsbaan in Alaska. Het andere is aan de oever van een meer, waar de regen als mist op me neerdaalt, terwijl de houten resten van de hut nog nasmeulen.

Ik zal je beide versies vertellen: wat er gebeurde voordat mijn vader stierf, en wat er daarna gebeurde. En als ik daarmee klaar ben, of te zwak ben om nog door te schrijven, dan zal ik dit notitieboek achterlaten op de plek waar de hut heeft gestaan.

Mocht iemand ons, of mij, ooit komen zoeken, wie weet vinden ze mijn verhaal.

Dus als jij dit leest, ben ik waarschijnlijk dood.

Boekrecensie Mijn naam is Jess Cooper en ik leef nog

voor: Jess heeft haar vader al meer dan tien jaar niet gezien. Hij overleeft op eigen houtje ergens in de natuur, ver van de maatschappij verwijderd.

Maar nadat haar moeder omkwam bij een auto-ongeluk waarbij ze zelf gewond raakte, werd Jess gedwongen om naar zijn hut in de afgelegen wildernis van Canada te verhuizen. Net als Jess hem beter leert kennen, duikt een geheim uit zijn verleden op dat hij met de dood moet bekopen.

Jess blijft alleen achter.

na: Met alleen haar vaders hond als gezelschap moet Jess op zoek naar voedsel. Ze moet jagen, een onder komen bouwen en zorgen dat ze warm blijft. Op sommige dagen voelt het alsof de wildernis zich tegen haar keert en haar wil vernietigen, maar dan blijkt ze sterker dan zelfs zij had gedacht. Jess zal dit overleven. Ze moet wel. Ze weet wie haar vader vermoord heeft… en nu is ze uit op wraak.

De drang om te overleven en wraak te nemen op degene die haar vader vermoordde staan centraal in dit ongelooflijk spannende verhaal dat zich afspeelt in de onverbiddelijke wildernis.

Het boek doet denken aan Cheryl Strayeds Wild en The Revenant.


Zelf genieten van dit heerlijke boek?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *