Boekenblog

Moederband - Rafel Nadal

Moederband – Rafel Nadal

Moederband is een meeslepende oorlogsroman die bol staat van liefde maar ook van wraakgevoelens en het belang van familiebanden en gevoelens van trots. De liefde van de auteur voor de streek en zijn bewoners spreekt uit dit ontroerende verhaal. 

Achterflap

Aan het eind van de Spaanse Burgeroorlog ziet de elfjarige Luc hoe zijn moeder voor zijn ogen door een verdwaalde kogel wordt gedood. Luc wordt opgevangen door Annie, die zich over het onschuldige kind ontfermt.

Hoewel de oorlog voorbij is en het normale leven ogenschijnlijk weer op gang komt, woekeren de spanningen in het Catalaanse dorp voort. Iedereen heeft geheimen, niemand lijkt te vertrouwen. Er vallen weer doden. Maar wat is goed en wat is kwaad?

Luc moet zijn verleden onder ogen komen. Hij wil afrekenen met degenen die de dood van zijn moeder en dierbaren op hun geweten hebben. Maar als hij leert dat wraak rechtvaardigheid nooit kan vervangen, is het al te laat…

Deze oorlog is pas net begonnen en we hebben hem al verloren.

Boekrecensie Moederband

Dit prachtig verhaal start en eindigt in Girona, 1990 met een hoofdstuk waarin een postkaart het onderwerp is.

‘Een postkaart met een vergezicht van mijn dorp, aan de voet van de Guilleries, met op de achtergrond de besneeuwde toppen van de Pyreneeën.’

Tijdens het lezen ervaar je de essentie van deze postkaart. De mooie beschrijvingen van de omgeving en de gebruiken van die tijd nemen je mee naar tijd en de omgeving waarin het verhaal zich afspeelt.

Alles wordt verteld van uit het standpunt van Luc. De jongen die op jonge leeftijd ziet hoe zijn moeder wordt neergeschoten. Vanaf zijn lagere schooltijd tot het moment dat Luc beseft om in het verzet te gaan en de dood van zijn moeder te wreken, neemt het verhaal je mee in de gedachten en belevenissen van Luc.

Naar het einde van het boek toe, valt alles stukje per stukje als een puzzel in elkaar. Verrassend en ontroerend!

 

Ontdek deze en nog andere boeken bij Xander Uitgevers.


Zelf genieten van dit heerlijke boek?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *