Boekenblog

Moeraskou - Liza Marklund

Moeraskou – Liza Marklund

Moeraskou is het tweede deel in de Poolcirkel-trilogie van de Zweedse auteur Liza Marklund. In dit boek volgen we politieagent Wiking Stormberg, wiens vrouw Helena en dochter in 1990 spoorloos verdwenen. Het meisje werd dood gevonden in het moeras, maar van Helena ontbrak elk spoor.

Achterflap

Stenträsk, 1990. Helena, vrouw van politieagent Wiking Stormberg, en haar dochter zijn even naar buiten – maar ze komen niet meer thuis. Het meisje vinden ze in het moeras, Helena blijft spoorloos. Decennia later ontvangt hun zoon ineens een brief in het handschrift van Helena. Wiking kan het niet bevatten: wordt hij gek, ziet hij spoken? Of wordt hij bedreigd – en door wie dan?

Boekrecensie Moeraskou

De vrouw en dochter van politieagent Wiking Stormberg verdwenen spoorloos in 1990. Het meisje werd dood gevonden in het moeras, maar van Helena ontbrak elk spoor. Dertig jaar later ontvangt Wiking een brief in het handschrift van Helena, die hem uitnodigt om naar een afgelegen hut te komen. Wiking kan het niet geloven: leeft Helena nog, of is dit een wrede grap? Hij besluit om op het aanbod in te gaan, maar komt terecht in een levensgevaarlijke situatie.

Marklund is een meester in het creëren van spanning en mysterie, en dat laat ze ook zien in Moeraskou. Het boek is een knap geconstrueerde puzzel, waarbij de lezer langzaam maar zeker meer te weten komt over het verleden en het heden van de personages. De plot is verrassend en onvoorspelbaar, met veel onverwachte wendingen en onthullingen. De schrijfstijl is vlot en meeslepend, met een goede balans tussen actie en emotie. De personages zijn geloofwaardig en complex, vooral Wiking, die worstelt met zijn schuldgevoel, zijn verdriet en zijn hoop. Hij is een sympathieke en moedige hoofdrolspeler, die de lezer meevoert in zijn zoektocht naar de waarheid.

Moeraskou is een boek dat de lezer op het puntje van zijn stoel houdt, met een spannend en origineel verhaal, dat ook stof tot nadenken geeft. Het is een aanrader voor liefhebbers van psychologische thrillers, die houden van een uitdagende en meeslepende leeservaring. Het boek is los te lezen van het eerste deel in de reeks, Poolcirkel, maar het is wel aan te raden om die ook te lezen, om zo meer te weten te komen over de achtergrond van de Poolcirkel-trilogie. Moeraskou is een boek dat je niet snel zult vergeten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *