Boekenblog

Monster - Roderik Six

Monster – Roderik Six

‘Monster’ van Roderik Six is een boek dat je achterlaat met een verbluffend gevoel. Het is een boek dat je moet gelezen hebben. Een rauw thema op een zodanige manier aangesneden, dat het bijna mooi wordt.

Achterflap

Een banaal ongeluk. Een moment van onoplettendheid. Koplampen die voor de laatste keer een paar prachtige ogen belichten.
Na de dood van zijn vrouw trekt een man zich terug uit de wereld. Rouwend om een verdwenen leven verschanst hij zich in zijn woning, met enkel de nieuwslezer als gezelschap. Hij is met stomheid geslagen – de dood is waar de taal faalt.
Tot een onverwacht telefoontje hem uit zijn sluimer wekt.

Met chirurgische precisie snijdt Roderik Six de grote levensthema’s aan. In Monster serveert hij opnieuw een staaltje van zijn literaire talent. Een ontroerende en onthutsende roman over de liefde, en, onvermijdelijk, de dood.

Roderik Six (1979) is literair journalist bij het weekblad Knack. Met zijn debuutroman Vloed won hij prompt De Bronzen Uil. Ook zijn tweede roman Val werd bekroond en met de bejubelde roman Volt sloot hij de V-trilogie af.
Van zowel Vloed als Val zijn de filmrechten verkocht.

Boekrecensie Monster

Het is logisch dat je tijdens het lezen van een boek de woorden omzet in beelden. Maar bij Monster van Roderik Six hoef je hier helemaal geen inspanning voor te doen.

Prachtige beschrijvingen, mooi woordgebruik en beeldspraak die je verbeelding overneemt.

Het onderwerp sprak me aanvankelijk niet echt aan. Het is een donker thema. Toch ben ik heel blij dat ik dit boek kan toevoegen aan mijn ‘bibliotheek’. Want wauw!

Het is een dun boekje, maar het laat zeker zijn indruk na.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *