Boekenblog

Moordgids voor lieve meisjes - Holly Jackson

Moordgids voor lieve meisjes – Holly Jackson

Holly Jackson heeft een sterke YA-thriller neergezet en heeft ervoor gezorgd dat je gaat twijfelen aan je eigen mening. Moordgids voor lieve meisjes is een heerlijk en vlot boek.

Achterflap

ZAAK GESLOTEN

Iedereen in Little Kilton kent het verhaal: de knappe en populaire eindexamenscholiere Andie Bell werd door haar vriendje Sal Singh vermoord, waarna hij zelfmoord pleegde.

Zelfs vijf jaar later ziet Pippa Fitz-Amobi nog de impact die de zaak op het dorp heeft gehad. Pip heeft zich altijd afgevraagd wat er nu precies is gebeurd. Wanneer ze de zaak kiest als onderwerp voor haar profielwerkstuk, komen er al snel geheimen boven die iemand liever verborgen had willen houden. Het lijkt wel alsof diegene haar tegenwerkt – zou de echte moordenaar nog leven?

Boekrecensie Moordgids voor lieve meisjes

In Moordgids voor lieve meisjes van Holly Jackson volgen we Pippa Fitz-Amobi die een schoolproject begint over de moord op Andie Bell.

Pippa is namelijk ervan overtuigd dat Sal Sing het niet heeft gedaan en dat de echte moordenaar nog rondloopt in Little Kilton.

Moordgids voor lieve meisjes heeft een interessante opbouw van het verhaal. Een gedeelte van het verhaal lees je namelijk vanuit het voortgangslogboek van Pippa waarbij je haar pure gedachtes over het onderzoek leest.

Hierdoor kom je alles te weten wat ook Pippa weet. Daarnaast lees je ook af en toe een interview wat Pippa heeft uitgewerkt. Door het hele verhaal heen lees je vanuit het perspectief van Pippa maar ook haar vrienden leer je goed kennen.

Het plot is uitstekend opgebouwd en uitgewerkt. Voor een YA-mysterie zit er genoeg spanning in en door de verschillende verdachten die worden aangewezen begin je aan je eigen mening te twijfelen over wie het heeft gedaan.

De continue nieuwe ontdekkingen van Pippa zorgt voor spanning in het verhaal. Er gebeuren verschillende dingen door het boek heen en dit is uitstekend opgebouwd.

Leuk om te lezen!


Het boek zelf eens lezen?

Ook verkrijgbaar en bestelbaar bij je lokale boekhandelaar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *