Boekenblog

Negen volmaakte vreemden – Liane Moriarty

Negen volmaakte vreemden leest vlot, maar mist soms wat diepgang. Hoewel er een verrassende wending in verhaal komt, bezorgt het me toch niet de spanning die de schrijfster ongetwijfeld voor ogen had. Maar het boek leest zeker vlot en raakt wel enkele punten van het dagelijkse leven.

Achterflap

Negen gasten verzamelen zich in een exclusief wellnessresort. Sommigen zijn hier om af te vallen, anderen proberen hun leven een gezonde draai te geven, en een enkeling is er nog niet aan toe om de precieze reden van het bezoek onder ogen te zien. Ondanks alle luxe, meditatie en mindfulness is iedereen zich ervan bewust dat ze ook flink aan het werk moeten. Maar niemand kan zich voorstellen hoe zwaar de komende tien dagen zullen worden. Frances Welty, een voormalig succesvol romanschrijfster, arriveert bij Tranquillum House met een pijnlijke rug en een gebroken hart. Ze is direct gefascineerd door haar medegasten. De meesten van hen zien er totaal niet uit alsof ze een detoxkuur nodig hebben. Maar degene die haar nog het meest betovert is de eigenaresse van het resort. Kan deze vrouw werkelijk alle antwoorden hebben waarvan Frances niet eens wist dat ze die zocht? Moet Frances haar twijfels overboord gooien en zich volledig overgeven aan het bijzondere programma dat Tranquillum House aanbiedt – of moet ze maken dat ze wegkomt? En het duurt niet lang voordat iedere gast in Tranquillum House zich dit begint af te vragen…

Boekrecensie Negen volmaakte vreemden

Negen volmaakte vreemden hebben een kuur geboekt in een wellnessresort. Allemaal om hun eigen persoonlijke redenen. Ze verwachten geestelijk en lichamelijk helemaal op te knappen door een behandeling met massages, therapie en vastenkuren.

Het boek vertelt afwisselend vanuit het standpunt van de verschillende personages. Daardoor leer je de personages langzaamaan beter kennen

En beetje bij beetje leren de cliënten elkaar en elkaars redenen van hun aanwezigheid in het kuuroord ook beter kennen. Na de eerste schrik van de kennismaking met het nogal strakke regime van de directrice wennen ze langzaam aan de dagelijkse regelmaat in het resort.

Dan, halverwege de heilzame kuur, neemt de behandeling wel een heel bizarre wending. Het verhaal valt in twee delen uiteen.

In het eerste deel maakt de lezer kennis met de personages. Hoewel de beweegredenen van de cliënten langzaam duidelijk worden, blijven sommige een mysterie.

Het tweede deel voert de spanning flink op en probeert een thrillerachtig element toe te voegen. Maar persoonlijk mist dit z’n doel. Wel vlot geschreven en goed leesbaar.


Zelf genieten van dit heerlijke boek?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *