Boekenblog

Niet mijn schuld - Victoria Selman

Niet mijn schuld – Victoria Selman

Een boek dat je niet loslaat en je confronteert met de rauwe werkelijkheid van de menselijke psyche. Voor de liefhebbers van beklemmende mysteries en diepgaande karakterontwikkeling is dit een absolute aanrader.

Achterflap

HOE KON JE NIET DOORHEBBEN DAT HIJ EEN MOORDENAAR WAS?

Sophie is in shock: op haar deurmat ligt een envelop die is verstuurd vanuit Battlemouth Prison. De afzender? Matty Melgren, ook bekend als de ‘Shadow’, een seriemoordenaar die twintig jaar geleden Noord-Londen terroriseerde en meerdere jonge vrouwen vermoordde. Maar dat is niet hoe ze Matty kent.

Ze kent hem doordat hij in die periode een relatie had met haar moeder en hij als een vader voor haar was. Ze kent hem als de man die met haar speelde, die haar aan het lachen maakte en van wie ze zielsveel hield. Tot hij werd opgepakt en Sophie en haar moeder radeloos achterbleven, met talloze vragen, twijfels en schuldgevoelens.

En nu zoekt hij weer contact: hij wil haar zien. Dat betekent dat ze misschien eindelijk antwoord kan krijgen op de vragen waar ze al decennia mee rondloopt. Maar is ze er wel klaar voor om de waarheid te kennen?

Niet mijn schuld is de bloedstollende Sunday Times-bestseller voor de fans van Liane Moriarty, The Ted Bundy Tapes en Dahmer.

Boekrecensie Niet mijn schuld

In “Niet mijn schuld” ontvangt Sophie een schokkende brief van Matty Melgren, alias de ‘Shadow’, een seriemoordenaar die twintig jaar geleden Noord-Londen terroriseerde. De twist? Matty was de vriend van haar moeder en een vaderfiguur voor Sophie. Een verontrustende confrontatie met het verleden staat voor de deur wanneer Matty contact zoekt, en Sophie wordt geconfronteerd met haar innerlijke demonen, vragen en schuldgevoelens. Het ontrafelen van de waarheid lijkt onvermijdelijk, maar is Sophie klaar voor de ontluisterende onthullingen?

“Niet mijn schuld” is een psychologische achtbaan die je meesleept in de donkere complexiteit van menselijke relaties en de duistere geheimen die we met ons meedragen. Victoria Selman weeft een verhaal dat onder je huid kruipt en je laat nadenken over de gelaagde aard van schuld, loyaliteit en de onverwachte paden van het lot.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *