Boekenblog

Nieuwe voornemens voor de boekenkast

Halverwege december nemen we even de tijd om stil te staan bij het afgelopen jaar, én vooruit te kijken naar het nieuwe jaar.

Hebben we onze voornemens gehaald? Zijn we tevreden? Wat kon er beter? En wat brengt het nieuwe jaar? Nieuwe job, nieuw lief,… Nieuwe boeken!

Het afgelopen ‘boeken’ jaar

In 2016 nam ik me voor om elke maand minstens 1 fictie-boek te lezen. Ik had nooit gedacht dat het relatief makkelijk was om dit voornemen te halen. Ik sluit 2016 dan ook af met 15 leesboeken op de teller. Hoera!

De ene maand ging het welk wat vlotter dan de andere. Zo kon ik de schade wel wat inhalen (bijvoorbeeld op vakantie of bij slecht weer).

Nieuwe voornemens voor de boekenkast

Doordat het voornemen van 2016 zoveel vruchten afgeworpen heeft twijfel ik er niet over om in 2017 nieuwe voornemens te maken. En eigenlijk duurde het niet zo lang om iets te bedenken.

Harry Potter boeken

Met heel de Harry Potter gekte nu (dankzij de nieuwe film ‘Fantastic Beasts and Where to Find Them’), bleef ik maar denken aan toen ik de eerste boeken las.

14 jaar geleden las ik m’n eerste Potter-boek: De Steen der Wijzen, en alle boeken die daarop volgden staan mooi te pronken in mijn boekenkast.

Daarom besliste ik om ze allemaal nog eens te lezen.

En daarbij ook een primeur: ik las nog nooit een boek 2 keer. En nu ga ik er 7 opnieuw lezen!

 

P.S. Daarna volgt de filmmarathon ;-)

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *