Boekenblog

Nineteen steps - Millie Bobby Brown

Nineteen steps – Millie Bobby Brown

Het boek vertelt het aangrijpende verhaal van Nellie Morris, een achttienjarig meisje dat in 1942 in Londen woont en verliefd wordt op een Amerikaanse piloot. Maar een tragisch ongeluk tijdens een luchtaanval verandert haar leven voorgoed.

Achterflap

‘Dit persoonlijke boek is geïnspireerd op het leven van mijn oma Ruth en is mij ontzettend dierbaar. Ik groeide op met haar verhalen over de oorlog. Het is een eer om haar verhaal te doen voortleven.’

Millie Bobby Brown

Drie jaar geleden stortte Europa zich in een allesvernietigende oorlog. In 1942 leeft Londen nog altijd met de constante dreiging van een nieuwe luchtaanval van de Duitse gevechtsvliegtuigen. In Bethnal Green, East End, haalt Nellie Morris telkens weer opgelucht adem wanneer ze samen met haar familie ongedeerd uit de ondergrondse schuilkelders tevoorschijn komt.

Te midden van het oorlogsgeweld klampt ze zich vast aan alles wat haar doet denken aan haar zorgeloze jeugd, die inmiddels zo ver weg voelt. Maar een toevallige ontmoeting met de Amerikaanse piloot Ray doet Nellies wereldbeeld voorgoed veranderen.

Net als Nellie haar nieuwe leven met Ray wil omarmen, vindt er een verschrikkelijk ongeluk plaats tijdens een van de nachtelijke luchtaanvallen. Terwijl de geheimen over de fatale nacht worden ontrafeld en de waarheid aan het licht komt, stort Nellies wereld in en blijkt niemand veilig voor de desastreuze consequenties van de oorlog.

Boekrecensie Nineteen steps

Millie Bobby Brown heeft een meesterlijk boek geschreven dat de lezer meeneemt naar een donkere periode in de geschiedenis, waarin liefde, hoop en moed de enige lichtpunten zijn. Ze schrijft met veel gevoel en inlevingsvermogen over de personages, die elk hun eigen strijd en geheimen hebben. Ze baseert zich op historische feiten en documenten, maar geeft er ook een persoonlijke en creatieve draai aan. Ze onthult de ware toedracht van het ongeluk dat Nellie overkwam, en de rol die de Britse regering daarin speelde.

Nineteen steps is niet alleen een romantisch en spannend boek, maar ook een ontroerend en indrukwekkend eerbetoon aan de oma van de auteur, en aan alle mensen die hebben geleden onder de oorlog. Het is een boek dat je als lezer zal raken, verrassen en inspireren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *