Boekenblog

Noodlot - Marlen Visser

Noodlot – Marlen Visser

Perfect boek voor de vakantie. Lekker tempo, fijne schrijfstijl en spannend tot het einde. Noodlot is een intrigerende thriller die hoge ogen zal gooien onder de liefhebbers van dit genre.

Achterflap

Het slaperige dorpje Vierschoten staat op zijn kop als de Postcodeloterij-hoofdprijs op zijn enige postcode valt. Journalist Evy Benders ziet er meteen een prachtig artikel in en ze besluit een paar dagen bij haar oom, een Vierschotenaar, te gaan logeren.

Tijdens haar gesprekken met de winnaars en verliezers ontdekt ze al snel dat de verhoudingen binnen het dorp op scherp zijn komen te staan. Maar gaandeweg blijkt ook dat dat alles te maken heeft met een traumatische gebeurtenis die zich enkele jaren eerder in het dorp heeft afgespeeld en waarover nog steeds krampachtig wordt gezwegen.

Manuel lijkt wel openlijk te willen spreken over wat er destijds met de veertienjarige Linsey is gebeurd, maar is de getuigenis van deze getroebleerde jongen betrouwbaar? En was de wereldvreemde Benjamin, die destijds is opgepakt, wel de werkelijke dader?

Binnen enkele dagen sluiten de opeenvolgende gebeurtenissen zich als een net om Evy heen en lijkt er geen ontsnappen meer mogelijk.

Boekrecensie Noodlot

Noodlot leest zeer vlot, omwille van de makkelijke schrijfstijl die Marlen Visser hanteert. De karakters worden levensecht zonder dat er sprake is van al te veel diepgang. Het hoofdpersonage Evy Benders is een tamelijk naïeve vrouw die in haar onderzoekswerk vasthoudend is maar in haar persoonlijke emoties enigszins labiel.

Het verhaal begint met enige spanning, waarna het voortkabbelt omdat de focus gericht is op het wel en wee rond de loterijprijs. Overigens is dat deel van het verhaal zeker de moeite waard, het geeft leuke inzichten in enkele psychologische effecten van dit soort prijzen.

Daarna komt de spanning terug als Evy probeert om de geheimen in het dorp te ontsluieren.

De plot is aardig gestructureerd. Je wordt tot 3 keer toe verrast!

Benieuwd?


Zelf het boek lezen?

Ook verkrijgbaar en bestelbaar bij je lokale boekhandelaar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *