Boekenblog

Nooit meer zoals het was - Chris Whitaker

Nooit meer zoals het was – Chris Whitaker

Nooit meer zoals het was is een spannende thriller van Chris Whitaker, die in 2023 de CWA John Creasey New Blood Dagger Award won voor zijn debuutroman. Het boek gaat over de verdwijning van een driejarig jongetje in een klein stadje, en de gevolgen voor de inwoners die allemaal iets te verbergen hebben.

Achterflap

KLEIN DORP. GROTE GEHEIMEN.

Tall Oaks is een idyllisch stadje, totdat de verdwijning van de driejarige Harry Monroe de hechte gemeenschap opschudt. Ondanks veel media-aandacht en een uitgebreid politieonderzoek wordt het jongetje niet gevonden.

Drie maanden later zijn alle inwoners verdergegaan met hun levens, behalve sheriff Jim en Harry’s moeder Jess, die hun uiterste best doen de zoektocht gaande te houden. Maar proberen de waarheid te achterhalen is erg lastig in een stadje waar niets is wat het lijkt en iedereen iets te verbergen heeft. Iedereen, inclusief Jim en Jess zelf…

Boekrecensie Nooit meer zoals het was

Nooit meer zoals het was is een meeslepend verhaal over verlies, leugens en loyaliteit.

De hoofdpersonen van het boek zijn Jess, de moeder van de vermiste Harry, en Jim, de sheriff die de zaak onderzoekt. Beiden worstelen met hun eigen emoties en geheimen, terwijl ze de hoop op een oplossing niet willen opgeven. Daarnaast volgen we ook de levens van andere personages, zoals Manny, een tiener die zich voordoet als een gangster, Jerry, een fotograaf die een affaire heeft met een getrouwde vrouw, en Henrietta, een oude dame die haar man vermoord heeft. Deze verhaallijnen zijn met elkaar verweven, en onthullen langzaam de waarheid achter de verdwijning van Harry.

Nooit meer zoals het was is een knap geschreven boek, dat de lezer vanaf de eerste pagina in zijn greep houdt. De auteur weet de spanning op te bouwen, en verrast met onverwachte plotwendingen en onthullingen. De personages zijn goed uitgewerkt, en hebben elk hun eigen stem en persoonlijkheid. Het boek is niet alleen een spannende thriller, maar ook een ontroerend portret van een gemeenschap die getekend is door een tragedie. Nooit meer zoals het was is een boek dat je niet snel zult vergeten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *