Boekenblog

Ons huis - Louise Candlish

Ons huis – Louise Candlish

‘Ons huis’ is een typisch voorbeeld van een boek dat je het gevoel geeft dat je het allemaal zelf meemaakt. En dat wil je in dit geval zeker niet! Bereid je voor op een hels avontuur.

Achterflap

Als Fiona Lawson op een dag thuiskomt ziet ze dat er een verhuiswagen voor haar woning staat, en dat onbekende mensen spullen naar binnen aan het brengen zijn. Er moet sprake zijn van een vreemd misverstand. Maar als ze het verhuizende stel hierop wil wijzen, komt ze erachter dat al háár spullen uit het huis verdwenen zijn. De nieuwe bewoners weten niet beter dan dat ze het huis voor flink wat geld hebben gekocht, en dat Fiona en haar ex-man Bram de verkoopakte ondertekend hebben.

Als Bram vervolgens spoorloos verdwenen blijkt kan Fiona niet anders dan op zoek gaan naar de oorsprong van deze nachtmerrie. Stukje bij beetje ontrafelt ze een wirwar aan leugens en verraad, totdat de schokkende waarheid boven tafel komt

Boekrecensie Ons huis

Ik heb ‘Ons huis’ in een paar dagen tijd gelezen en toen ik de laatste pagina bereikte, wist ik niet waar gekropen van ongemak! Candlish heeft een manier om hints te laten vallen die de lezer volledig over het hoofd ziet.

Maar als elke twist wordt onthuld, valt je centje en besef dat je waarschijnlijk de hele tijd had moeten kunnen vertellen wat er aan de hand was. Zo begin je je in te leven in de personages. Als dezelfde dingen die hen voor de gek houden, jou ook voor de gek houden.

Candlish is echt een meester in het maken van een zorgvuldig geconstrueerd plot dat laat zien hoe makkelijk het is om in je ergste nachtmerrie bedrogen te worden. Ik ril nog steeds van de laatste onthulling dagen later!


Zelf het boek lezen?

Ook verkrijgbaar en bestelbaar bij je lokale boekhandelaar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *