Boekenblog

Op avontuur met Podkin Eenoor

Op avontuur met Podkin Eenoor

Uitgeverij Gottmer heeft er met Podkin Eenoor weer een klepper van een jeugdboek bij. In maart 2017 verscheen het eerste deel van de trilogie rond Podkin Eenoor, het moedigste konijn ooit.

Met heel vDe avonturen van Podkin Eenooreel sfeer, spanning en een onderliggende grimmigheid laat dit fantastische avonturenverhaal zich vergelijken met klassiekers als De Hobbit en natuurlijk Waterschapsheuvel. De even zo magische illustraties zijn van David Wyatt, die eerder boeken illustreerde van auteurs als J.R.R. Tolkien, Edgar Allan Poe en Terry Pratchett.

Samenvatting

De legende begint…

Ieder konijn weet wie Podkin Eenoor is. Jong en oud kent de mythische verhalen over hun moedige soortgenoot. Maar zijn al die verhalen niet een beetje overdreven?

Het is Midwinternacht als een rondreizende bard aankomt in de konijnenburcht van Doornwoud. In ruil voor een maaltijd en een slaapplek wil hij wel het échte verhaal over Podkin Eenoor vertellen. Ademloos luisteren de konijnen naar de geschiedenis van Podkin – het dappere konijntje dat hun allergrootste vijand, de wrede Goroms, moest zien te verslaan.

Recensie ‘Podkin Eenoor’ deel 1

Het boek leest als een trein. Als liefhebber van Waterschapsheuvel (nostalgie) en Harry Potter, kon het verhaal van Podkin Eenoor me wel bekoren.

Een onbekende bard vertelt op Midwinternacht het verhaal van Podkin Eenoor. Iedereen kent wel duizenden verhalen van het dappere konijn. Het ene dan ook al wat geloofwaardiger dan het andere. Maar deze bard beweert het échte verhaal te kennen. Ook de manier waarop Podkin z’n oor verloor.

Verhalen gaan niet alleen maar over strijd en wraak,’ zegt de bard. ‘Je moet ook de hoofdpersonen tot leven laten komen. Een beetje spanning, een beetje sfeer, dat hoort er ook bij. En wat romantiek.

Podkin, reist, samen met z’n oudere zus Paz en kleine broer Poek, de halve konijnenwereld af om de Goroms te verslaan. Hun eigen thuis werd hen ontnomen, en misschien zelfs ook hun eigen ouders. Ondanks dat ze nog maar kinderen zijn wisten ze te ontsnappen en willen ze het evenwicht tussen goed en kwaad weer herstellen.

Met af en toe wat hulp uit onverwachte hoek lijken ze daar dan ook in te slagen!

Kieran Larwood neemt je echt mee in de wereld van zowel bange als dappere konijntjes. We wachten nu vol verlangen op deel 2 en 3.


Zelf genieten van dit heerlijke boek?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *