Boekenblog

Op boekenjacht in jouw stad?

Vergeet Pokémon Go, hallo ‘De boekenjagers’! Wie, wat, waar? Achtergelaten boeken in het wild! Vang ze, lees ze en laat ze terug los in de vrije natuur! Dat is simpel gezegd het concept :-)

Na GeoCaching, Pokémon Go is er nu De Boekenjagers. Hiervoor heb je niet rechtstreeks je smartphone nodig. Check op voorhand, via de Facebookgroep ‘De Boekenjagers’, waar er in je buurt boeken verstopt liggen en trek erop uit! En dankzij het boek geniet je nog gezellig na van je zoektocht.

Hoe werkt ‘de boekenjagers’?

Wil je op boekenjacht, of zelf ergens een boek verstoppen? Hieronder vind je de simpele regels!

1. Een boek achterlaten

Laat een boek naar keuze achter op een locatie naar keuze. Het is altijd leuk als je er een briefje bij stopt, waar je ook de Facebookgroep op vermeldt. Zo kunnen toevallige vinders ‘De boekenjagers’ ook leren kennen. Hou zeker ook rekening met het Belgisch weer, en pak je boek dus goed in.

de-boekenjagers-boom

2. De jacht voor geopend verklaren

In de Facebookgroep ‘De boekenjagers’ post je welk boek je verstopt hebt. Hier kan je dan ook tips over de locatie geven, of zelfs foto’s posten.

 

3. Het boek is gevangen

De boekenjager vangt het boek (ze bieden meestal niet veel weerstand) en bericht hierover in de Facebookgroep over de vangst en beslist hopelijk om het boek opnieuw los te laten in de vrije natuur.

Zo kan de boekenjacht opnieuw beginnen!

 

Fijne boekenjacht iedereen!

23 gedachten over “Op boekenjacht in jouw stad?”

 1. Luc Van Renterghem

  Ik heb deze morgen het boek “Bones diep begraven” gevonden in de fietsenstalling van de Colruyt te Merelbeke. Ik heb echter geen Facebook account. Hoe kan ik de volgende vindplaats registreren?

  1. Hey Luc!

   Wat fijn dat je een boek hebt gevonden! Ik vrees wel dat je (nog) nergens anders kan laten weten dat je een boek gevonden hebt, dan op Facebook. Maar laat je dat niet tegenhouden om een nieuw boek te verstoppen :-)

   1. ook voor mensen die geen Facebook hebben kunnen ergens terecht.ga eens aar de app van boeken jagers.www.boeken-jagers.be.
    daar is er een rubriek voor mensen zonder Facebook

  2. Hey Luc,
   Ik lees dit berichtje nu pas. Ik heb het gedeeld op onze Facebookgroep van de Boekenjagers. Ik weet niet of je het boek nog hebt, maar als je het graag ergens verstopt, stel ik voor dat je dat gewoon ergens doet zonder het te komen posten op onze groep. Leg het dan wel in het zicht dat een toevallige voorbijganger het makkelijk ziet.
   Groetjes!

 2. Hallo vrienden

  Ik heb de grote dieren atlas gevonden in de rozentuin van het rivierenhof in Deurne.
  IK heb geen facebookacount.
  Ik ga het wel ergens in het zicht verstoppen.

  Vriendelijke groeten

 3. Hallo
  Ik vond dinsdag 18 april op de zitbank aan de kerk Sint-Pietersbanden in Merelbeke centrum het boek ‘Het Tuinfeest’, door Moeke Nathalie te vondeling gelegd. Ben er benieuwd beginnen in lezen maar ‘k moet het vlug doorgeven want ik kan niet goed stoppen en heb weinig tijd. ‘k Zal het doorgeven aan de Letsgroep in Merelbeke en vragen dit initiatief verder te zetten.
  Dank Moeke Nathalie!

  P.S. Welke zekerheid kan gegeven worden dat de mailadressen niet gebruikt of verkocht worden? Indien dat veilig is, lijkt dit me een tof initiatief.

  1. Hey Marie, ik ben de oprichter van de Boekenjagers. Ik snap je vraag niet zo goed ivm gekochte mailadressen. Je hebt nergens je mailadres voor nodig hoor. Je kan je gewoon lid maken van onze Facebook groep “De Boekenjagers”. Dat staat alle info in het vastgezet bericht. Welkom en veel plezier!

 4. Van den Brande

  Hallo,

  Vandaag het boek gestolen tijd van Robert Goddard gevonden op het groene bankje in Berchem (achter kantorengebouw Roderveldlaan) . Ga het eerst lezen en zal het daarna op een nieuwe plaats verstoppen. Alvast leuk initiatief!
  PS: Heb geen Facebook account

 5. Anne Van Ballart

  Hallo

  Ik vond het boek ‘Dochter van de maan’ van Dennis Danvers begin juni, tijdens een fietstocht in een wachthuisje in de buurt van Baarle-Hertog (Dodendraadroute). Ik heb zelf geen Facebookaccount maar wou dit wel even laten weten. Had nog niet van De Boekenjagers gehoord.. tof initiatief!!!
  Ik lees het boek tijdens onze vakantie en laat het daarna zeker verder reizen!!

  groetjes,
  Anne

 6. Goeie middag tijdens mijn zondags looproute boek”100 muffins” gevangen op netedijk in Gestel . K ga zeker 1 receptje proberen en het boek en eentje uit mijn boekenkast terug te vinden leggen k vraag wel aan een vriendin om tip op Facebook te plaatsen succes nog !

 7. Rachel Gutkind

  Hallo,
  Deze avond vond ik het boek ‘Een hond met negen levens’ van Bruce Cameron in Heist-op-den-Berg aan de Kaasstrooimolen. Het lag in de aangrenzende open opslagplaats van de Pandoerenhoeve (= de hoeve bij de molen). Het lag duidelijk zichtbaar en had eerst de neiging om het te negeren, omdat ik ervan uitging dat het pakje iemand toebehoorde. Maar toen ik door het doorzichtige zakje een briefje zag, werd ik toch benieuwd en besloot eens te gaan ‘piepen’ . Vind het een heel mooi initiatief en zal het boek zeker lezen en nadien op een mooie plek opnieuw verstoppen. Heb zelf geen facebook account, vandaar dat ik hier de boodschap plaats. Dankje voor deze mooie ervaring!

  Alle liefs,
  Rachel

 8. Hallo, ik heb de strip Jump Haai Five! gevonden op het domein Heerlyckheid van Roost in Haacht. Het boek zat verstopt in de kasteeltoren. Wat een leuke verrassing! Ik heb de strip gelezen en vond het leuk. Ik ga de strip opnieuw verstoppen op een leuke plek. Groetjes Isa

 9. Ik heb het boek De wil van Wodan gevonden in de Rijnweg in Hechtel. Na het gelezen te hebben terug achtergelaten op een plaats waar veel kids naar school langs komen. het zal dus wel vlug terug gevonden worden!!!

 10. ‘De dood heeft een geur’, een mooi boek dat ik gevonden heb in de Molenstraat in Hechtel.
  Ik ga het zeker terug verstoppen zodat iemand anders er ook kan van genieten!!!

  Groetjes en tot een volgend boek

 11. Frieda Haverhals

  Hey hey,
  Ik ben woonachtig in Heusden/Destelbergen en zou heel graag deelnemen aan de “Boekenjacht”.
  Lijkt mij een leuk initiatief.
  Ik heb jammer genoeg mijn boeken op een rommelmarkt verkocht voor het goede doel.
  Ik ben opzoek naar boeken van Luc De Vos. Wie kan mij daarbij helpen?
  Groetjes
  Frieda

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *