Boekenblog

Op het eerste gezicht - Melissa Brayden

Op het eerste gezicht – Melissa Brayden

Op het eerste zicht is een ontspannend boek over het pad van twee vrouwen dat elkaar kruist. Je krijgt een inkijk in de relatie van de twee vrouwen. Een ontspannend boek, met iets te weinig diepgang.

Achterflap

Brooklyn Campbell heeft een heel erge rotdag. Werkelijk niets lijkt goed te gaan. Tot ze een wijnbar binnenloopt en daar een mysterieuze brunette ontmoet, met wie ze een ontzettend leuke avond heeft.

Jessica Lennox staat aan het hoofd van een zeer succesvol reclamebureau en leeft voor haar werk. Maar als de charmante blondine die ze in een wijnbar heeft ontmoet haar concurrent voor een grote opdracht blijkt te zijn, wordt haar leven ineens een stuk ingewikkelder… en leuker.

Boekrecensie Op het eerste gezicht

Op het eerste gezicht leest heel makkelijk. Het is een boek met weinig diepgang. Dat kan je positief en negatief bekijken. Alles hangt af van wat je zoekt in een boek.

Het verhaal gaat over twee vrouwen die elkaar tegenkomen, en uiteindelijk concurrenten blijken te zijn. Plots verspringt het boek dan naar 10 jaar later, waar de twee vrouwen een koppel vormen.

Je krijgt een inkijk in hun leven en bezigheden. Jammer genoeg komen de zaken zeer snel achter elkaar aan bod, en duiken ze dan ook pas na enkele hoofdstukken weer op.

Uiteraard is er ook ruimte voor spanning – zoals vastzitten in een lift – maar hier vervalt het verhaal eerder in clichés, in plaats van dit goed uit te werken.

Op zich vond ik het wel een ontspannend boek om eens tussendoor te lezen, maar ik zou er geen drie na elkaar kunnen lezen. Geef mij maar een meer onderbouwd en sterker verhaal.


Zelf het boek lezen?

Ook verkrijgbaar en bestelbaar bij je lokale boekhandel!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *