Boekenblog

Op weg - Leo Timmers

Op weg – Leo Timmers

Al jaren tekent Leo Timmers allerlei voertuigen die rijden, vliegen of duiken. In Op weg bewegen ze ook echt! Door middel van schuifjes of draaischijven scheurt de raceauto weg, rijdt de tram tingelend voorbij en stijgt het vliegtuig op.

Achterflap

In dit boek vind je alles wat vaart, vliegt, duikt of rijdt! Met tandwielen of schuifjes zet je de voertuigen zelf in beweging. Ga je mee?

Boekrecensie Op weg

Sinds “Een huis voor Harry’ werd verkozen tot Prentenboek van het Jaar, is auteur-illustrator Leo Timmers niet meer weg te denken uit het kinderboekenlandschap.

“Op weg’ is een stevig, vierkant tekstloos prentenboek, met uittrekpagina’s en draaiwieltjes. De interactieve uitschuifpagina’s worden horizontaal, verticaal en in een boogje uitgetrokken, waardoor de lezer een extra element van het beeldverhaal tevoorschijn tovert.

Zo laat een wieltje de kippen ei na ei leggen, verandert een eenvoudige roze auto in een indrukwekkende limousine en komen er uit de uitlaat van neushoorn Rico’s scooter plots bloemetjes.

In Timmers’ herkenbare kleurrijke stijl, die soms bijna retro aandoet, met dieren met grote ogen en open blikken, is ook dit een vrolijk boekje om van te smullen.

In het grootste deel van Timmers’ werk spelen vervoersmiddelen een belangrijke rol en ook hier hebben ze de hoofdrol.

Bekende personages uit “Aap op straat’, “Garage Gust’ en “Franky’ komen elk op, in of bij hun eigen voertuig voorbij. De bewegende elementen zijn doordacht en stevig uitgevoerd. Voor onderzoekende peuters vanaf ca. 2 jaar.


Zelf genieten van dit heerlijke boek?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *