Boekenblog

Orsippus en de klas van meester Ollie

Orsippus en de klas van meester Ollie – Kristine Groenhart

In ‘Orsippus en de klas van meester Ollie’ beleef je heel wat avonturen. De mix tussen het hedendaagse en de Griekse goden maakt het niet alleen leuk, maar ook leerrijk, op een speelse manier. Hoe het afloopt met meester Ollie en de school zal je zelf moeten ontdekken.

Achterflap

Meester Ollie, die zelf iedere maand wel ergens een marathon rent, is net afgestudeerd en komt met zijn allereerste baan als onderwijzer voor de onrustige groep 6 van De Trimbaan te staan.

Hij besluit met deze leerlingen, die niet stil kunnen zitten en onderling veel ruzie hebben, iedere dag de Daily Mile te gaan rennen of lopen. Het hoofd van de school vraagt zich bezorgd af of daar wel tijd voor is en of dat niet gaat stinken in de klas na afloop.

Het gaat helaas niet goed met De Trimbaan: potentiële nieuwe leerlingen melden zich massaal bij de concurrent. Wat kan de school doen om het tij te keren? De actie van Meester Ollie heeft in eerste instantie een tegengesteld effect en krijgt veel negatieve pers.

Meester Ollie maakt zich zorgen, zullen de leerlingen het volhouden of was het inderdaad een slecht idee? Dan verschijnt opeens Orsippus, een hardloper uit de Griekse oudheid, in het lokaal van groep 6. Kan hij helpen een succes te maken van de Daily Mile en hiermee de school redden?

Boekrecensie Orsippus en de klas van meester Ollie

Het boek gaat over een leraar, meester Ollie, die een onstuimige klas onder controle probeert te krijgen door de kinderen elke dag 15 minuten te laten lopen. Het ‘loopt’ niet van een leien dakje, tot plots Orsippus verschijnt.

Heel leuk boek voor kinderen van 8 jaar en ouder. De fantasie, de herkenbaarheid en de grappige passages maken dit een heel leuk boek om te lezen of om voor te lezen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *