Boekenblog

Project Hail Mary - Andy Weir

Project Hail Mary – Andy Weir

Dit boek bevat spanning, wetenschap, plausibele sciencefiction en een vleugje humor. Een must-read voor liefhebbers van The Martian en Interstellar. Of voor zij die zich een eerste keer aan sci-fi willen wagen.

Achterflap

Ryland Grace is de enige overlevende op een ruimteschip, op een wanhopige en misschien zelfs kansloze missie om de mensheid te redden. Hij weet dit alleen niet meer. Hij kan zich zijn eigen naam niet eens meer herinneren, laat staan de opdracht die hij heeft meegekregen en hoe hij die moet vervullen. Het enige wat hij weet is dat hij heel lang geslapen heeft en nu, miljoenen kilometers van huis, wakker is geworden naast twee dode crewleden.

Terwijl zijn herinneringen langzaam terugkeren, realiseert Ryland zich dat hij een onmogelijke taak moet zien te voltooien. En dankzij een onverwachte bondgenoot, heeft hij misschien een kans…

Project Hail Mary is een episch verhaal over avontuur, het onbekende en de ijzersterke wil om te overleven.

Boekrecensie Project Hail Mary

Ik hou van toegankelijke sci-fi en ik weet echt niet hoe Andy Weir zijn boeken zo leesbaar maakt en toch zo uitgebreid wat de wetenschap betreft. Dit is een echte page-turner!

Ryland wordt alleen wakker op een ruimteschip en weet niet meer wie hij is, wat zijn missie is, of zelfs waar in het universum hij is.

Ook al lijkt dit een lange reis, verteld door een man die ternauwernood zijn herinneringen verzamelt en zijn identiteit herontdekt (zo ironisch, nietwaar, de toekomst van een wereld hangt af van een man die probeert te herdefiniëren wie hij is en hoe hij zijn werkelijke bestaansmissie vindt), dit boek is werkelijk een kostbaar, verslavend juweeltje!

Het is slim, complex, onderhoudend maar ondertussen ook spannend, claustrofobisch: de duistere gedeelten hielden de geestige, plezierige gedeelten in evenwicht.

En laat me je iets vertellen, ik vond het heerlijk om mijn tijd door te brengen in Ryland’s gedachten. Hij was zo’n geweldige verteller met een duister en geestig gevoel voor humor. Je leeft makkelijk met hem mee en voelt zijn dilemma’s en worstelingen!

Topper in z’n genre!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *