Boekenblog

rosie hartje jack - mel darbon

Rosie <3 Jack - Mel Darbon

Rosie hartje Jack is een prachtig verhaal over vechten voor de vrijheden die we als vanzelfsprekend aannemen: onafhankelijkheid, acceptatie en liefde. Mel Darbon werkte voor dit boek nauw samen met meelezers met het syndroom van Down.

Achterflap

Rosie houdt van Jack. Jack houdt van Rosie. Dus als ze elkaar kwijtraken, doet Rosie alles om de jongen die de zon in haar hoofd laat schijnen te vinden. Zelfs wegrennen van huis. Zelfs Londen doorkruisen om naar Brighton te reizen, ook al sneeuwt het en rijden er bijna geen treinen. Zelfs als mensen denken dat een meisje zoals Rosie zich nooit in haar eentje zal kunnen redden.

Boekrecensie Rosie hartje Jack

Het boek las als een trein en het is echt geweldig.

‘Rosie hartje Jack’ is het verhaal van Rosie, een meisje met het syndroom van Down. Haar vriendje Jack is onlangs verhuisd en Rosie is hierover erg overstuur door. Ze besluit om zelf een manier te vinden om hem te bezoeken, want haar ouders hebben liever dat ze geen contact meer heeft met Jack.

Ik heb er echt van genoten toen Rosie met het openbaar vervoer de weg naar Brighton wist te vinden. Het boek toont echt de manier aan waarop sommige mensen anderen behandelen die anders zijn dan zij.

Een bepaald stuk in het boek komt wat onrealistisch en vergezocht over, maar de rest van het verhaal maakt alles goed.

Ik genoot er vooral van hoe Rosie de kansen trotseerde om te laten zien wat ze kon, ondanks het feit dat iedereen om haar heen haar als een baby behandelde.

Al met al een schitterend boek!


Zelf genieten van dit heerlijke boek?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *