Boekenblog

Sadie - Courtney Summers

Sadie – Courtney Summers

Dit was een rauw, emotioneel en ongelooflijk donker boek. Er zijn geen momenten van lichtzinnigheid. Het vergt wel wat om er doorheen te komen.

Achterflap

Sadie heeft geen makkelijke jeugd gehad. Sinds haar moeder uit beeld raakte, voedt Sadie haar zusje Mattie zelf op in hun afgelegen dorpje, en doet ze haar best om Mattie een normaal leven te bieden.

Wanneer Mattie op een dag dood wordt aangetroffen, stort Sadies wereld in elkaar. Na een mislukt politieonderzoek is Sadie vastbesloten om haar zusje te wreken en gaat ze zelf op pad om Matties moordenaar te vinden.

Wanneer West McCray – een radiopersoonlijkheid die werkt aan een programma over kleine, vergeten steden in Amerika – Sadies verhaal op een lokale nieuwszender hoort, raakt hij geobsedeerd met het vermiste meisje.

Hij begint zijn eigen podcast om Sadies sporen te traceren en haar te vinden voordat het te laat is.

Boekrecensie Sadie

Dit is geen luchthartig verhaal. Als je een boek wilt dat eindigt met een ‘nog lang en gelukkig’, dan stel ik voor dat je ergens anders kijkt. Want je zult het niet vinden op deze pagina’s, tussen deze woorden.

Wat je wel zult vinden is een verhaal over de moeite die een meisje zal doen om haar zus te beschermen en de hoge prijs die ze betaalt als ze dat niet kan.

Dit boek is ruw, verontrustend en uiteindelijk verbijsterend. Courtney Summers heeft de enigszins morbide fascinatie die de maatschappij heeft voor waargebeurde misdaad, omgezet in een net zo aangrijpende roman.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *