Boekenblog

Schildpadden tot in het oneindige - john green

Schildpadden tot in het oneindige – John Green

‘Schildpadden tot in het oneindige’ gaat over vriendschap voor het leven, onverwachte ontmoetingen, Star Wars-fanfictie en een tuatara die op het punt staat een fortuin te erven. Gek allemaal, denk je? Tjah, maar bovenal gaat het boek over Aza Holmes, een meisje dat worstelt met een dwangstoornis en klem komt te zitten in de verstikkende spiraal van haar gedachten.

In dit langverwachte nieuwe boek deelt John Green het verhaal van Aza met verpletterende directheid: “Dit is mijn eerste poging om openlijk te schrijven over de stoornis waar ikzelf sinds mijn vroegste jeugd mee worstel. Het verhaal is verzonnen, maar gaat wel degelijk ook over mij persoonlijk.”

Achterflap

Al sinds haar jeugd kampt Aza Holmes met hevige angsten. Soms twijfelt ze zelfs wie er aan het roer staat in haar leven: zij of haar dwanggedachten.

Als Aza en haar beste vriendin Daisy het nieuws horen over de voortvluchtige miljardair Russel Pickett en de beloning voor de gouden tip over zijn verblijfplaats, besluiten de twee op zoek te gaan. Het leidt hen naar Picketts zoon Davis, die samen met zijn broertje Noah op het enorme landgoed van zijn vader woont, in het gezelschap van een tuatara – een zeldzaam reptiel – die op het punt staat een fortuin te erven.

Davis maakt gevoelens in Aza los die haar kwetsbaarder maken dan ze al was. Terwijl zij steeds verder wegzinkt in de spiraal van haar gedachten, komt de waarheid over Russel Pickett langzaam aan het licht.

In drie woorden kan ik alles samenvatten wat ik over het leven heb geleerd: het gaat door.

Boekrecensie Schildpadden tot in het oneindige

Het was even wachten op een vervolg van ‘Een weeffout in onze sterren’, en eindelijk kwam die er met ‘Schildpadden tot in het oneindige’. En al meteen weer een titel die de wenkbrauwen doet fronsen en je instant nieuwsgierig maakt.

Kon dit boek tippen aan ‘Een weeffout in onze sterren’? Persoonlijk, neen. Maar daarom is het geen slecht boek!

Opnieuw staat een tienermeisje centraal in het verhaal. Opnieuw is het meisje ziek. Deze keer niet fysiek, maar mentaal. De manier waarop schrijver John Green je laat voelen wat het is om met een psychische stoornis te leven, is echt sterk.

Hoewel de korte inhoud de verhaallijn eerder in de richting van de verdwijning van Russel Picket duwt, gaat het toch echt hoofdzakelijk over Aza. Samen met haar beste vriendin Daisy, haar moeder en haar vriend(je) Davis leren we Aza en haar stoornis in al haar facetten kennen.

Met de vraag die we ons allemaal stellen: lukt het Aza om uit haar neerwaartse spiraal te geraken?


Zelf genieten van dit heerlijke boek?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *