Boekenblog

Secretly yours - Tessa Bailey

Secretly yours – Tessa Bailey

“Secretly Yours” van Tessa Bailey is een verleidelijke nieuwe rom-com die zich afspeelt in een pittoresk wijndorp. In deze sprankelende roman botsen twee totaal verschillende zielen, en hun onverwachte connectie zorgt voor een kleurrijke en hartverwarmende leeservaring.

Achterflap

Een spicy romcom over een professor die altijd de regels wil volgen en een sprankelende tuinier die zijn hele leven op zijn kop zet

Hallie Welch is al sinds haar veertiende verliefd op Julian Vos. Jaren later keert hij onverwacht terug naar het kleine stadje waar ze allebei zijn opgegroeid. Precies dan wordt Hallie door zijn familie ingehuurd om de tuin bij hun wijngaarden op te knappen. Als ze Julian voor het eerst in jaren weer ziet, herkent ze hem niet meer terug. Hij is nog aantrekkelijker dan vroeger – dat wel – maar hij is een norse professor geworden die geobsedeerd is door regelmaat en structuur.

Julian Vos heeft een sabbatical genomen om een roman te schrijven. Hij heeft het verhaal al heel gestructureerd uitgedacht, maar hij wordt continu afgeleid door de knappe blondine die onder zijn raam staat te tuinieren. Alles om haar heen is constant in totale chaos, en dat brengt hem in verwarring.

Als Hallie na een lange avond met veel wijn impulsief besluit om Julian een anonieme liefdesbrief te schrijven, heeft ze daar de volgende ochtend gelijk spijt van. Ze wil de brief terugnemen, maar Julian heeft hem al gelezen. Hij is erg verbaasd door de brief, maar zit met zijn hoofd eigenlijk heel ergens anders: hij wordt namelijk steeds meer meegesleept in Hallies rommelige maar warme en kleurrijke leven.

Kan Julian zijn rigide plannen loslaten en toegeven aan wat hij begint te voelen voor Hallie?

Boekrecensie Secretly yours

Hallie Welch, een excentrieke tuinierster, valt als veertienjarige als een blok voor Julian Vos, de knappe erfgenaam van een wijngaard. Hun bijna-kus in de donkere wijngaarden blijft in haar geheugen gegrift. Nu, jaren later, keert Julian terug naar hun kleine stad. Hallie krijgt de kans om de tuinen op het Vos-landgoed te renoveren, en ze hoopt stiekem op die langverwachte kus. Maar de norse professor die ze zich herinnert, blijkt niet meer dezelfde tiener te zijn. Hun tegenstrijdige persoonlijkheden botsen hevig.

Julian, op sabbatical van zijn prestigieuze universitaire baan, wil een roman schrijven. Maar Hallie, die buiten zijn raam tuiniert, leidt hem af. Ze is chaotisch, altijd te laat en vaak letterlijk bedekt met aarde. En toch is ze onweerstaanbaar mooi. Wanneer Julian een anonieme liefdesbrief uit zijn verleden ontdekt, raakt hij verder verstrikt in Hallie’s wereld. Haar kleurrijke energie brengt licht in zijn grijze bestaan. Voor een man die zijn sokken strijkt en strakke schema’s volgt, is haar zonnige chaos een mysterie. Maar er is iets vertrouwds aan haar, en haar aanwezigheid zet zijn wereld op zijn kop.

Tessa Bailey levert een heerlijke mix van humor, passie en onverwachte tederheid. “Secretly Yours” is een slow burn-romance die je meeneemt naar de wijngaarden van verlangen en de tuinen van liefde. Een veelbelovend begin van de A Vine Mess-serie, waarin de vonken tussen Hallie en Julian je hart zeker zullen verwarmen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *