Boekenblog

Sterke verhalen & hoe je ze schrijft

Sterke verhalen & hoe je ze schrijft

‘Sterke verhalen & hoe je ze schrijft’ is voor alle schrijvers in spe, voor iedereen die ervan droomt zijn verhalen op papier te zetten, maar nog niet weet waar te beginnen. Want iedereen heeft een verhaal dat het verdient om verteld te worden.

Achterflap

Sterke verhalen is een praktische gids voor alle beginnende auteurs met tips voor personages, plot en planning, over doelen stellen, en met advies voor het vinden van je eigen stem.

Tegelijkertijd is het ook een inspiratiebron, met peptalks van onder andere John Green, Marissa Meyer en Jason Reynolds.

Dit boek is voor alle schrijvers in spe, voor iedereen die ervan droomt zijn verhalen op papier te zetten, maar nog niet weet waar te beginnen.

Want iedereen heeft een verhaal dat het verdient om verteld te worden.

Boekrecensie Sterke verhalen & hoe je ze schrijft

Sterke verhalen & hoe je ze schrijft is een ‘epische schrijfgids voor jonge schrijvers’, samengesteld door Rebecca Stern en Grant Faulkner.

Naast een hoop tips en tricks voor beginnende schrijvers worden opdrachten en peptalks afgewisseld met passages van bekende schrijvers, zoals Jason Reynolds en John Green.

‘Alles wat je ziet, aanraakt, hoort, proeft en ruikt, is een verhaal.’

Het gehele boek is verhalend geschreven in een humoristische stijl, afgewisseld met de eerdergenoemde peptalks, opdrachten en pagina’s om je eventuele aantekeningen op kwijt te kunnen.

Het boek bestaat volgens de auteurs net als een schrijfproces uit vier delen: de voorbereiding, de start, het schrijven zelf en wat je kunt doen na het schrijven.

Je merkt al snel dat het boek geschreven is voor een jonger publiek, door sommige woordkeuzes en het gebruik van hoofdletters of opdrachten waarbij je moet tekenen, maar dit is niet storend.

Elke beginnende schrijver, ongeacht de leeftijd, kan namelijk zijn of haar lessen uit dit boek halen.

‘Het (= idee voor een boek) kan zelfs vervagen en verschrompelen tot een verschrikkelijk en suf idee dat nooit, maar dan ook NOOIT, zal werken.’

De gedachten van een ongemotiveerde, beginnende schrijver worden perfect onder woorden gebracht, waardoor je je als lezer al snel aangesproken voelt.

Het boek is dan ook voornamelijk interessant als je écht wilt gaan schrijven en, zoals het de auteurs het noemen, ‘staat de wachten op de regen’.

Ofwel; een bak inspiratie die uit de lucht komt vallen.


Zelf genieten van dit heerlijke boek?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *