Boekenblog

Stoere sprookjes over superhelden - Imme Dros

Stoere sprookjes over superhelden – Imme Dros

Als je op zoek bent naar een leuk boek om voor te lezen aan of samen te lezen met je kind, dan is ‘Stoere sprookjes over superhelden’ zeker een aanrader!

Achterflap

Bij een superheld denk je vast meteen aan Superman of Spiderman. Maar wist je dat superhelden al heel lang bestaan? Van goden met machtige krachten tot menselijke helden die zich niet vermommen om de wereld te redden.

Dit is niet zomaar een sprookjesboek. In deze verhalen komen helden voor met heel bijzondere superkrachten.

Ga mee op avontuur met zes stoere, moedige superhelden van over de hele wereld. Elk met een eigen verhaal en een eigen gave.

Boekrecensie Stoere sprookjes over superhelden

In het boek komen o.a het bekende verhaal ‘De legende van Mulan’, ‘Loki en de toverhamer’ aan bod, maar ook minder bekende verhalen zoals Hanuman de duivelverdelger en Sheherazade de vertelster.

De verhalen zijn zorgvuldig uitgekozen en nemen je mee doorheen verschillende werelddelen.

Het boek is prima geschikt als ‘verhaaltje voor het slapen gaan’ voor kinderen. Ieder verhaal beschikt over enkele grote illustratiepagina’s en de tekst is groot en zeker ook duidelijk genoeg voor kinderen om zelf of samen met ouders te lezen.

Het is bewezen dat samen lezen met kinderen heel goed is. Het zorgt voor een goede taalontwikkeling, en daarbij creëer je ook een gezellig momentje van rust voor jou en je kind.

In elk van de verhalen zit zeker en vast een fijne boodschap verweven die de moeite waard is om samen te bespreken.

Veel (voor)leesplezier!


Zelf het boek lezen?

Ook verkrijgbaar en bestelbaar bij je lokale boekhandelaar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *