Boekenblog

Strandmoord - Johan Theorin

Strandmoord – Johan Theorin

Strandmoord is het vijfde deel in de veelgeprezen Öland-serie van Theorin. Het verhaal speelt zich af op het Zweedse eiland Öland en volgt politiecommissaris Tilda Davidsson in haar onderzoek naar de mysterieuze dood van een man op een verlaten strand.

Achterflap

Op een verlaten strand van Öland legt een man een rozenkrans neer, kort daarna komt hij om in een abrupte rotsverschuiving. Politiecommissaris Tilda Davidsson start een onderzoek naar deze mysterieuze dood. Onder de krans ontdekt ze botresten van een man die voor het laatst levend is gezien in gezelschap van de 86-jarige schipper Gerlof, een familielid van Tilda. Al snel blijkt de moord op het strand nog maar het begin…

Boekrecensie Strandmoord

Strandmoord is een spannende en meeslepende thriller die de lezer van begin tot eind in zijn greep houdt. Theorin bouwt het verhaal zorgvuldig op en weet de spanning steeds verder op te voeren. De personages zijn goed uitgewerkt en weten de lezer te boeien. Vooral de 86-jarige schipper Gerlof, een familielid van Tilda, is een interessant personage dat de lezer steeds weer weet te verrassen.

Theorin weet de sfeer van het Zweedse eiland Öland goed te vangen en weet de lezer mee te nemen in het verhaal. De flashbacks naar het verleden zijn soms ietwat gekunsteld ingebouwd, maar dragen wel bij aan de spanning en het mysterie van het verhaal. De ontknoping is verrassend en bevredigend en maakt Strandmoord tot een echte aanrader voor liefhebbers van Scandinavische thrillers.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *