Boekenblog

Team Mortis Engel des doods - Bjorn Van den Eynde

Team Mortis 8: Engel des doods – Bjorn Van den Eynde

Engel des doods is het bloedstollende achtste deel in een ongelooflijk spannende jeugdreeks rond het undercover jongerenteam Team Mortis. Dit undercover team van de dood moet nu zelf zien te overleven en een monsterlijke bende opsporen.

Achterflap

De Carrefour supermarkt van Charleroi, België, wordt vlak voor sluitingstijd opgeschrikt. Vijf jongemannen, vermomd met siliconen maskers, overvallen de winkel en vermoorden koelbloedig alle werknemers en aanwezige klanten. De buit lijkt schamel: een paar duizenden euro’s en een armband met een bedel van een engeltje. Slechts één Marokkaans tienermeisje wordt door de overvallers gespaard.

Yuna Tahiri lijdt sinds een jaar aan geheugenverlies en wordt na de feiten bestookt met mails en berichten met beelden van de overval. Ze beleeft de gruwelijke feiten elke dag opnieuw, alsof het de eerste keer is.

De zestienjarige Erika Storm wordt samen met Felix Tallon door Celine Schield en de Europese inlichtingendiensten het veld in gestuurd om de zaak te onderzoeken. Terwijl Felix zich ontfermt over slachtoffer Yuna, moet Erika contact zoeken met de turnster Aiko Svilar, die mogelijk gelinkt is aan de feiten.

Gevreesd wordt dat met de overval in Charleroi, en na tientallen jaren stilzwijgen, een ongrijpbare en nietsontziende bende opnieuw is opgestaan.

Boekrecensie Engel des doods

Bij een brute overval op een supermarkt in Charleroi vallen negen doden, waarbij een persoon wordt gespaard: Yuna. Om de zaak op te helderen worden Erika (16) en haar vrienden opgetrommeld om de zaak te onderzoeken.

Ondertussen blijven familieleden van Yuna het loodje leggen en heeft iemand het ook specifiek gemunt op Erika.

Dit is het achtste, zelfstandig te lezen boek over vier Europese jongeren die spionagewerk verrichten in Team Mortis (Team van de dood).

Dit deel speelt zich in een nabije omgeving af, namelijk in België. Er komen veel personen in het verhaal voor. Aandacht erbij houden is vereist, mede door de snelle perspectiefwisseling. Door deze perspectiefwissel krijg je mondjesmaat informatie en het verhaal behoudt mede daardoor spanning.

Dezelfde ingrediënten als in eerdere delen: uiterlijke herkenbaarheid en filmische stijl met vlotte dialogen in eigentijdse, soms wat grove taal. Voor liefhebbers van eerdere delen en van actierijke spionagethrillers een aantrekkelijk verhaal. Vanaf ca. 13 jaar.


Zelf genieten van dit heerlijke boek?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *