Boekenblog

Terug naar Ios - C.M.M. Dellamonte

Terug naar Ios – C.M.M. Dellamonte

De gedetailleerde sfeerbeelden van landschap en gastronomie op het prachtige Griekse eiland doen elke lezer dromen en vooral: zin krijgen om de koffers te pakken. In die feeërieke setting brengt Dellamonte alweer een vlot en hilarisch verhaal, vol zonnige passie. Een schitterende roman die je meeneemt op een buitengewoon ontspannende reis.

Achterflap

Georgios en Anna bouwen, na heel veel problemen, eigenhandig een kleinschalig hotelletje op het eiland Ios. Hun liefdeskind Chris voelt zich vaak eenzaam, tot het moment dat er een extra kracht nodig is. Maria komt samen met haar dochtertje Nicoletta op het juiste moment aan op het eiland en wordt onmiddellijk aangenomen door Georgios.

Vanaf dat moment zijn Chris en Nicoletta onafscheidelijk. Samen groeien ze op en ontdekken de onnoemelijke schoonheid van het eiland, de warme, typische sfeer en de hechte gemeenschap van de bewoners. Ze ontdekken hoe ze steeds dichter bij elkaar komen en uiteindelijk verliefd worden. Nicoletta droomt van een lang en gelukkig leven met Chris, tot het noodlot er anders over beslist…

Tien jaar later bezoekt Nic met haar dochtertje Elena en haar vriend Paul het eiland Amorgos. Deze reis is een laatste poging om hun relatie te redden, maar voor Nic is het al te laat… haar hart is nooit echt vrij geweest. Ze ontmoet de charmante Makis en schrikt zich een aap als ze ziet met wie hij de plaatselijke culinaire geneugten aan het proeven is.

Kan ze het verleden laten rusten of is de lokroep van haar Griekse adonis te groot?

Boekrecensie Terug naar Ios

Terug naar Ios een feelgoodroman die je laat watertanden van de culinaire geneugten, laat wegdromen in romantische sferen, in je hoofd laat meedrijven langsheen de Griekse eilanden maar evengoed in spanning zet of dit allemaal wel goed zal aflopen.

Laat je maar even verliezen in dat verhaal en je losmaken van de harde realiteit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *