Boekenblog

the fault in our stars boek

The Fault In Our Stars boek

Geen enkele samenvatting kan recht doen aan de kracht van deze roman. John Green heeft een meesterwerk geschreven dat door merg en been gaat, dat kracht geeft en vernietigt, dat ieder godsblij maakt dat hij lééft.

Samenvatting

Een hartverscheurend verhaal verteld door de zestienjarige kankerpatiënt Hazel die drie jaar geleden is opgegeven. Maar een nieuw medicijn rekt haar leven voor nog onbekende tijd. Genoeg om een studie op te pakken en vooral niet als zieke behandeld te worden. Augustus, Gus, heeft kanker overleefd – ten koste van een been. Vanaf het moment dat Hazel en Gus elkaar ontmoeten, lijkt er geen ontsnappen aan de zinderende wederzijdse aantrekkingskracht. Maar Hazel wil niet iemands tijdbom zijn.

Hazel laat Gus kennismaken met haar lievelingsboek: An Imperial Affliction van Peter Van Houten, een roman over een ziek meisje, die midden in een zin eindigt. Samen besluiten ze op zoek te gaan naar Peter Van Houten om hem te vragen hoe het de personages vergaat nadat het boek is opgehouden. De tocht leidt hen naar Amsterdam, waar de schrijver als een kluizenaar leeft. Hij is in niets wat ze zich van hem hebben voorgesteld. En hun leven neemt een wending die ze zich niet hadden kunnen indenken.

Het The Fault In Our Stars boek gaat over Hazel die longkanker heeft en via haar kanker support group Augustus (Gus) leert kennen. Gus heeft ook kanker gehad, maar heeft er al een tijd geen last meer van gehad. Totdat Hazel en Gus met hulp van de Make A Wish foundation naar Amsterdam gaan om de schrijver van Hazel’s favoriete boek An Imperial Affliction te ontmoeten…

Als je denkt dat het een deprimerend boek is, dan heb je het mis. Ok, ik heb wat tranen gelaten bij het boek (en dat gebeurt niet veel). Maar John Green compenseert hier wel voor met een flinke dosis humor en de positieve manier waarop met name Gus in het leven staat.

Ik zou The Fault In Our Stars sowieso aanraden. John Green heeft een fijne, makkelijk te begrijpen schrijfstijl en het is ondanks het onderwerp wel een leuk boek.

The world is not a wish-granting factory.

De film

Het boek is beter dan de film, wordt wel eens gezegd. En daar ben ik het mee eens. Maar de verfilming van The Fault In Our Stars hebben ze echt goed aangepakt. Hier vloeiden meer tranen. En toch draagt het verhaal een positieve boodschap! Naast het boek raad ik dus ook de film aan. Maar eerst het boek lezen ;-)

 

Ik las ook al Looking For Alaska van John Green. Ook een aanrader!


Zelf genieten van dit heerlijke boek?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *