Boekenblog

The night rainbow - Claire King

The night rainbow – Claire King

‘The night rainbow’ van Claire King is enerzijds een hartverscheurend boek, en anderzijds een boek over moed en doorzettingsvermogen.

Samenvatting

Tijdens een hete zomer doet Pea niets liever dan in de weiden rond haar huis spelen. Pea is vijf jaar, en heeft een grote fantasie. Samen met haar zusje Margot trekt ze er dagelijks op uit. Geen enkele dag is hetzelfde, en samen beleven ze dan ook heel wat avonturen.

In de weiden leren ze Claude kennen. Een ietwat vuile, volwassen man met een mank been en een hond Merlin. Claude bouwt hen een boomhut, waar hij koekjes en drankjes legt, zodat Pea en Margot wat lekkers hebben. Maar wat verbergt Claude?

De moeder van Pea verloor haar man en een ongeboren baby. Sindsdien lijkt het alsof Maman niet meer gelukkig is. Toch doet Pea, met hulp van Margot, er alles aan om haar blij te maken. Koken, wassen, bloemetjes plukken… Maar heeft dat allemaal wel zin?

Recensie ‘The night rainbow’

Het boek spreekt verschillende gevoelens aan bij de lezer. Boosheid, om een moeder die niet voor haar kind zorgt. Medelijden, voor een kind dat voor zichzelf, haar zusje én haar moeder moet zorgen. Angst, voor de onbekende man Claude. Verdriet, om het verlies van Pea’s papa en de baby.

En dan ook bewondering, voor de manier waarop Pea, samen met Margot, altijd positief in het leven staan. Wat zijn kinderen toch sterk! Ze hebben zoveel draagkracht. Ze zien alles als een avontuur en een uitdaging.

Het verhaal wordt mooi opgebouwd. Af en toe word je als lezer in het ongewisse gelaten, maar gaandeweg vallen de puzzelstukjes in elkaar.

The problem with a lot of people, is that they don’t notice the important things.

Bekijk hier de trailer van het boek:


Zelf genieten van dit heerlijke boek?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *