Boekenblog

Tijdbom - Joelle Charbonneau

Tijdbom – Joelle Charbonneau

Tijdbom is net als voorgaande boeken van Joëlle Charbonneau een echte page-turner. De situatie die op de eerste bladzijde wordt geschetst, laat je meteen niet meer los. Het boek is vlot geschreven, leest daardoor erg prettig en is gewoon niet weg te leggen. Wederom heeft Joelle Charbonneau me in de greep gehad en ik verheug er op om in de toekomst meer van haar te mogen lezen.

Achterflap

Een explosieve, bloedstollende YA-thriller van de auteur van De Test-trilogie en Nodig.

Diana, Frankie, Tad, Z. en Rashid verschillen als dag en nacht. Maar deze verschillen doen er niets meer toe, nu ze na een bomexplosie ingesloten zitten in hun school. Als ze er via de radio achter komen dat de aanslagpleger zich mogelijk nog steeds in het schoolgebouw bevindt, zien ze zich ondanks hun verschillen gedwongen samen te werken in een poging het er levend vanaf te brengen.

Het fragiele bondgenootschap komt onder zware druk te staan en dreigt te verpulveren als de twijfel en het wantrouwen de overhand lijken te nemen. Wie zegt dat één van hen niet de aanslagpleger zou kunnen zijn?

Boekrecensie Tijdbom

Het boek wordt verteld vanuit het perspectief van zes personages. In de eerste paar hoofdstukken worden Diana, Frankie, Tad, Cas, Z. en Rashid geïntroduceerd en leer je hun achtergrond een beetje kennen.

Allemaal hebben ze niet het perfecte leventje dat ze zouden willen. Diana hekelt het feit dat zij zich moet voordoen als het perfecte dochter van een senator. Frankie is een populaire quarterback, maar draagt een geheim met zich mee. Tad worstelt met zijn geaardheid. Cas wordt vaak gepest. Z. is net zijn moeder verloren en Rashid heeft moeite om goed om te gaan met zijn geloofsovertuiging.

Allemaal hebben ze een reden om bommen op school te laten afgaan, maar slechts één van hen is de aanslagpleger.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *