Boekenblog

#TijdT - Rob van Bedaf

#TijdT – Rob van Bedaf

Wat doe je als je nog een half jaar te leven hebt? Iets om over na te denken, maar ook niet te lang. Spijt, liefde en verdriet overheersen.

Achterflap

Archibald von Recklinghausen is een ‘non-valeur met smaak’. Een goedaardige pseudo-intellectueel, ruim bij kas en zonder enige ambitie zich te onderscheiden in verdiensten voor de samenleving.

Archibald is gescheiden en vader van twee dochters met wie hij nog nauwelijks contact heeft. Hij deelt zijn leven met een jongere galeriehoudster uit ’t Stad. Na jaren in remissie te zijn van maagkanker, blijkt Archibald bij een halfjaarlijkse controle opnieuw positief. De kanker is terug en hij besluit niet wéér een chemokuur te ondergaan.

Hij zal hoogstens nog een half jaar te leven hebben, zo klinkt de meedogenloze prognose. In deze ‘geleende tijd’ wordt Archibald overvallen door een schuldbewust perspectief van zijn bestaan. De liefde voor zijn ex-vrouw en dochters blijkt onvoorwaardelijk.

‘Een hilarisch-tragische kroniek van het menselijk tekort!’ Rob van Bedaf (°1956, Rotterdam) woont en werkt in Zeeuws-Vlaanderen als beeldend kunstenaar en schrijver. Hij publiceerde eerder lange en korte verhalen in verscheidene tijdschriften onder pseudoniem Kaki Gaia-Dada, zo ook zijn debuutroman Stotteraar. #TijdT is zijn tweede roman.

Boekrecensie #TijdT

In #TijdT worstelt hoofdfiguur Archibald van Recklinghausen met het concept tijd. Archibald heeft vanwege kanker niet veel dagen meer over en ervaart een haat/liefdeverhouding met tijd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *