Boekenblog

Tiny Pretty Things - Charaipotra Clayton

Tiny Pretty Things – Charaipotra Clayton

Achterflap

Gigi, Bette en June behoren tot de beste leerlingen van hun exclusieve balletschool in Manhatten.

De vrijgevochten Gigi is nieuw op school, en wil alleen maar dansen… maar dat zou wel eens dodelijk voor haar kunnen zijn. Voor Bette lijkt alles in haar leven mee te zitten, maar het verlangen om haar talentvolle zus te overtreffen brengt een gevaarlijke kant van haar naar boven. En de perfectionistische June moét een hoofdrol zien te bemachtigen dit jaar, want anders maakt haar moeder voorgoed een einde aan haar dansdromen.

In een wereld waarin iedereen zowel je vriend als je vijand zou kunnen zijn, doen de drie meisjes er alles aan om de top te bereiken. Ook als ze daarvoor moeten liegen, opofferen, manipuleren en bedriegen.

Boekrecensie Tiny pretty things

Tiny Pretty Things van Sona Charaipotra & Dhonielle Clayton is een wervelwind van een verhaal dat zich afspeelt op een elite balletacademie in New York City.

Het volgt een diverse cast van personages tijdens hun beproevingen en obstakels terwijl ze zich voorbereiden op de competitieve wereld van ballet.

Het boek staat vol met onbetrouwbare vertellers, achterbakse ballerina’s en het behandelt een aantal zeer ernstige problemen waarmee veel jonge meisjes worden geconfronteerd.

Ik hield van alles aan dit boek, van de personages tot de setting tot de plot en ik zou het iedereen aanraden die van met drama vervulde YA houdt.


Zelf genieten van dit heerlijke boek?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *