Boekenblog

Toewijding Elizabeth Gilbert

Toewijding – Elizabeth Gilbert

‘Toewijding’ van Elizabeth Gilbert is het lang verwachte vervolg op ‘Eten, bidden, beminnen’. Nadat ze haar scheiding verwerkte door te reizen, vond ze opnieuw de liefde in ‘Eten, bidden, beminnen’. Nu is ze gelukkig samen met haar Felipe.

Tot de dag dat Felipe niet meer binnen mag in Amerika…

Samenvatting

Trouwen, dat nooit! Elizabeth Gilbert en Felipe ontmoeten elkaar in Indonesië en beloven elkaar eeuwige trouw, maar ze zweren ook dat ze nooit met elkaar zullen trouwen. Hun idylle wordt ruw verstoord als de Amerikaanse immigratiedienst Felipe op het vliegveld arresteert en hem het land uitzet. Elizabeth en Felipe worden alsnog voor de keuze gesteld: trouwen of nooit meer tot de VS toegelaten worden.

Recensie ‘Toewijding’

De oorsprong en geschiedenis van het huwelijk

Wie een overzicht wil van de oorsprong en geschiedenis van het huwelijk wordt zeker wijzer in het boek ‘Toewijding’. Voor Elizabeth Gilbert speelt het een belangrijke rol in de zoektocht naar de zin van het huwelijk. Want ook zwoor ze nooit meer te trouwen, op dit moment in haar leven lijkt het de enige mogelijkheid.

Persoonlijk vond ik het wat te veel info, en te weinig verhaal. Over de helft van het boek betert dit wel. En toegegeven, die info heb je dan wel nodig als achtergrond.

Nieuwe vriendschappen

Doordat Felipe Amerika niet meer binnen mag, trekken ze de wereld rond. Op hun reizen ontmoeten ze verschillende mensen van verschillende culturen en dus ook diverse overtuigingen. Bij elk van hen gaat Liz dieper in op hun tradities rond het huwelijk. Of ze er veel wijzer van wordt…

Trouwen of niet trouwen?

Dat is natuurlijk de hamvraag. Lukt het Elizabeth (en Felipe) om hun sterke overtuiging nooit meer te trouwen aan de kant te zetten voor hun geluk samen? Geloven ze dat hun huwelijk wél zal slagen?

Ontdek het zelf!

Een oud Pools spreekwoord waarschuwt ons: “Zeg een gebed op voor je de oorlog in gaat. Zeg twee gebeden op voor je naar zee gaat. Zeg er drie op voor je trouwt.” 


Zelf genieten van dit heerlijke boek?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *