Boekenblog

Trance - Adam Southward

Trance – Adam Southward

Trance, door Adam Southward, is een thriller met een interessant concept: kan een moordenaar geestcontrole gebruiken om anderen te dwingen om tegen hun wil te doden en zelfmoord te plegen?

Achterflap

Een intense, originele thriller die de nagelbijtende spanning en angst van Silence of the lambs en Shutter island perfect combineert.

Drie wetenschappers worden dood aangetroffen en de enige verdachte in de zaak, Victor Lazar, wordt al snel aangehouden. Als de stroom aan gewelddadige (zelf)moorden hem ook in de gevangenis volgt, wordt hij in eenzame opsluiting geplaatst. En dan pleegt de hem toegewezen psycholoog op onverklaarbare wijze zelfmoord.

Alex Madison, voormalig forensisch psycholoog en nu privétherapeut, wordt ingeschakeld om Victor te ondervragen. Hij vermoedt dat Victor zijn slachtoffers op de een of andere manier in een hypnotische trance brengt;

Als Alex wat dieper graaft, ontdekt hij een angstaanjagende realiteit van geheim onderzoek en wrede experimenten.

Te laat realiseert Alex zich waartoe Victor in staat is en wie zijn doelwit is.

Kan Alex de controle over dit gevaarlijke brein overnemen – voordat deze de controle over hem neemt?

Boekrecensie Trance

Trance is een zeer verslavende thriller met een uitstekend speculatief uitgangspunt, het is spannend en verontrustend, met Alex Madison als interessante hoofdrolspeler.

Het verhaal springt tussen verleden en heden als we meer te weten komen over de jeugd en vreemde bekwaamheid van Victor. Terwijl Alex in het zijn bedoelingen probeert te ontdekken en niet beseft dat ze op onverwachte manieren met elkaar zijn verbonden.

Er zijn onverwachte wendingen en enkele momenten die je op de rand van je stoel laten bengelen, om te eindigen met een gespannen stand-off en een uitstekende opstelling voor het volgende boek.

Heel vermakelijk. Aanrader!


Zelf genieten van dit heerlijke boek?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *