Boekenblog

Tweede leven - Louise Candlish

Tweede leven – Louise Candlish

Louise Candlish is een Britse auteur van bestsellers als Ons huis en Nieuwe vrienden. In Tweede leven laat ze zien dat ze een meester is in het creëren van spanning, intensiteit en plottwists. Ze weet de lezer te boeien met een intrigerend verhaal over liefde, geheimen en verraad.

Achterflap

Lijken in de kast heeft iedereen wel.

Een lijk in je verleden is een ander verhaal.

Alex leidt een fijn leven met zijn vrouw Beth in een mooie Londense buitenwijk. Hij is wat op zichzelf, maar wel vriendelijk; een goede echtgenoot en buurman.

Dan wordt er aangekondigd dat de rommelige strook bosjes tegenover hun huis plaats gaat maken voor een mooi wandelpad. Dat zal de buurt meer aanzien geven en de huizenprijzen ten goede komen, dus iedereen is blij. Iedereen, behalve Alex. Die lijkt ineens wel een ander persoon; hij is chagrijnig en onrustig.

Het probleem is dat Alex die bosjes heel goed kent van vijfentwintig jaar geleden, en dat daar een groot geheim begraven ligt. Een geheim waar hij al heel lang voor op de vlucht is en dat het einde van zijn zorgvuldig opgebouwde leven kan betekenen.

Boekrecensie Tweede leven

Tweede leven is een spannende psychologische thriller over een man die een groot geheim uit zijn verleden probeert te verbergen.

Alex leidt een comfortabel leven met zijn vrouw Beth in een mooie Londense buitenwijk. Hij is wat op zichzelf, maar wel vriendelijk; een goede echtgenoot en buurman.

Wanneer er plannen worden aangekondigd om de rommelige bosjes tegenover hun huis te vervangen door een wandelpad, verandert Alex’ gedrag drastisch. Hij is chagrijnig en onrustig. Het probleem is dat Alex die bosjes heel goed kent van vijfentwintig jaar geleden, en dat daar een groot geheim begraven ligt. Een geheim waar hij al heel lang voor op de vlucht is en dat het einde van zijn zorgvuldig opgebouwde leven kan betekenen.

Tweede leven is een boek dat je niet makkelijk weglegt, omdat je wilt weten hoe het afloopt met Alex en zijn geheim. Het is een boek dat je aan het denken zet over de gevolgen van je keuzes, de rol van de media en de aard van het kwaad. Het is een boek dat je niet snel zult vergeten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *