Boekenblog

Tweede leven - SJ Watson

Tweede leven – SJ Watson

In Tweede leven van SJ Watson wordt Julia geconfronteerd met de gewelddadige dood van haar zusje Kate in Parijs. Van Kates huisgenote en beste vriendin hoort ze over het dubbelleven dat Kate leidde. Wanneer Julia dit tweede leven van haar zusje onderzoekt, ontmoet ze de charmante en mysterieuze Lukas. Julia’s zoektocht wordt steeds obsessiever en ze belandt in een levensgevaarlijke wereld.

Evenals in Voor ik ga slapen toont SJ Watson zich een meester in het portretteren van het totale isolement van de hoofdpersoon en wordt de lezer meegetrokken in een beklemmend spel van waarheid en bedrog.

Een paar jaar geleden las ik Voor ik ga slapen, het debuut van S.J. Watson en ik was compleet overrompeld. Het is nog steeds één van de beste thrillers die ik ooit las en ik keek dan ook heel erg uit naar Tweede leven.

Na een aarzelend begin wordt het in de tweede helft wel spannend. De gebeurtenissen volgen elkaar in een bijna filmisch sneltempo op tot aan de explosieve ontknoping.

Toch had ik het moelijk om me in te leven. Ik vond Julia niet zo’n sympathiek personage. Het ontbreekt haar aan geloofwaardigheid en ik vond haar bovendien erg naïef. Ze gelooft zomaar dat mensen online steeds de waarheid vertellen en zijn wie ze zeggen te zijn. Ze blijft doorheen het verhaal steeds in dezelfde val trappen! Ook de andere personages blijven wat op de vlakte, vooral Julia’s echtgenoot Hugh. Julia is zo de persoon die altijd met de slechte ervaringen te maken krijgt. En gedraagt haar daar ook naar. Ze wordt als het ware als zo’n typische ‘emotioneel zwakke’ vrouw afgeschilderd.

Watson sleept je mee in een spel van bedrog en leugens, maar toch bezorgde dit boek me niet de kriebels die ik kreeg bij Voor ik ga slapen. Het beklemmende gevoel dat er iets niet juist is, ontbrak dit keer en dat vond ik heel jammer. Er gebeurden ook plotse wendingen, die redelijk ver gezocht waren.

Ik heb dit boek met veel plezier gelezen, maar toch was ik wat ontgoochelt. Misschien waren mijn verwachtingen te hoog gespannen?


Zelf genieten van dit heerlijke boek?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *