Boekenblog

Volg me - Sophie Jansen

Volg me – Sophie Jansen

‘Volg me’ toont dat het leven van scholieren tegenwoordig uit twee delen bestaat: het leven op school en het leven online, op social media. Dat ondervinden Mick (havo 5) en Marlou (4 vwo) allebei aan den lijve.

Mick heeft de looks, een grote vriendengroep en is populair bij de meiden. Hij lijkt het goed voor elkaar te hebben, maar niemand weet wat er zich thuis afspeelt. Mick vindt het steeds moeilijker om op school de leuke, populaire jongen te zijn, omdat hij andere dingen aan zijn hoofd heeft.

Marlou leert via Instagram een jongen kennen en wordt halsoverkop verliefd. Ze twijfelt soms aan zijn bedoelingen, maar ze besluit hem het voordeel van de twijfel te geven. Dit had ze beter niet kunnen doen, want binnen de kortste keren is Marlou het slachtoffer van slutshaming, roddels en pesterijen.

Blogger4818 plaatst alle ingezonden schoolroddels op een populaire blog, wat de situatie alleen maar erger lijkt te maken. Hoe houden Mick en Marlou zich staande in een wereld die lijkt te draaien om likes en volgers?

Achterflap

Ik heb afkickverschijnselen. Ik krijg geen likes. Er wordt niet over me gesproken. Of nou ja, over anderen eigenlijk. Het draait even niet om mij.

Ik open mijn mailbox: leeg.

Ik had nooit gedacht dat ik me in de vakantie zou gaan vervelen. Ik kan niet wachten tot het geluid van de zoemer weer het startsein van het nieuw schooljaar aangeeft.

Eindelijk weer in mijn veilige wereld. De wereld die ik beheer. Ik bepaal wie er speelt. Ik trek aan de touwtjes.

Ze hebben geen idee wie ik ben…

Boekrecensie Volg me

Een goed, vlot en realistisch boek over de problemen waarmee pubers te maken kunnen krijgen, vooral door het gebruik van sociale media.

Het perspectief wisselt tussen een jongen en een meisje, beide met hun eigen problemen.

Ongetwijfeld herkenbaar voor deze jong-volwassenen en voor de wat oudere generatie goed om te lezen waar haar kinderen mee te maken hebben en wat er zich kan afspelen in hun digitale wereld.


Zelf genieten van dit heerlijke boek?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *