Boekenblog

Vuurgeesten - R.O. Kwon

Vuurgeesten – R.O. Kwon

In haar debuutroman De vuurgeesten gaat de Koreaans-Amerikaanse R.O. Kwon op zoek naar de drijfveren van religieuze terroristen, en voor een keertje zijn het geen moslims.

Achterflap

Een krachtige, donker glanzende roman vol geweld en liefde, geloof en verlies, over een jonge vrouw aan een Amerikaanse universiteit, die betrokken raakt bij een sekte met terroristische daden.

Rouw drijft ons naar religie, maar wat als dat geloof verandert in iets monsterlijks?

Boekrecensie Vuurgeesten

In de roman Vuurgeesten beschrijft de Koreaans-Amerikaanse debutante R.O. Kwon hoe Phoebes vriendje Will probeert te begrijpen waarom ze zo makkelijk een jejah of volgelinge werd van die charlataneske, blootsvoetse goeroe, en hoe deze haar zo ver kreeg dat ze op het dak van een flatgebouw een aanslag op een abortuskliniek zat te vieren.

Kwon introduceert drie vertellers, Phoebe, Will en John Leal dus, en wat daarbij opvalt is dat geen van de drie te vertrouwen is. Is die John Leal wel echt in China of Noord-Korea geweest, vraagt Will zich bijvoorbeeld af, of beweert hij dat alleen maar om zichzelf een mysterieus en interessant aura aan te meten en zo makkelijker aan Phoebes erfenis te geraken?

Maar in hoeverre is Will zelf wel wie hij voorhoudt te zijn? Zo is hij er bijvoorbeeld niet happig op om te bekennen dat hij een beursstudent is en dus van veel bescheidener komaf dan de mensen met wie hij dagelijks omgaat.

Vuurgeesten gaat over de verleidelijke en gevaarlijke plekken waar we naar afdrijven als verlies ons doet wankelen. In oogverblindend, acrobatisch proza, verkent Kwon de grenzen tussen geloof en fanatisme, liefde en geweld, het rationele en het onbekende.


Zelf genieten van dit heerlijke boek?

1 gedachte over “Vuurgeesten – R.O. Kwon”

  1. Hoi Britt, leuke site! Ik werk momenteel aan een online platform rond boeken ism de grote Vlaamse socio-culturele organisaties. Ik zou je hierover willen contacteren maar weet niet hoe. Kan je mij aub een berichtje sturen?
    Sam
    samvantilt@hotmail.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *