Boekenblog

Waarom het mama geen zak kan schelen - Gill Sims

Waarom het mama geen zak kan schelen – Gill Sims

Een grappig, luchtig boek met veel herkenbare gebeurtenissen! Ik heb vooral geleerd dat er geen echt einde komt aan: “het is maar een fase!”

Achterflap

Al vijftien jaar lang zeggen mensen tegen me dat het ‘gewoon een fase’ is. ’s Nachts niet doorslapen is ‘gewoon een fase’. Ongelukjes op het potje en alles wat daarbij hoort zijn ‘gewoon een fase’. De driftbuien van de verschrikkelijke twee: ook ‘gewoon een fase’. Slecht eten, bijdehand zijn, de obsessies. De peutertijd waarin ze weigerden een slaapje te doen, de tienertijd waarin ze niet voor één uur ’s middags hun bed uit te krijgen zijn. Allemaal ‘gewoon fases’. Maar wanneer houden die ‘fases’ eens op? WANNEER?

Mama droomt van een pittoresk landelijk huisje met een rozenperk en kakelende kippen in de tuin. Maar het leven loopt zoals altijd anders. De kippen blijken vals en zwijgen, en de rozen hebben verraderlijke doornen.
En dan zijn haar lieftallige kleuters ook nog eens getransformeerd tot onuitstaanbare tieners. In plaats van te fantaseren over wie er zou winnen in een gevecht – een dragon badger of een ninja horse? – brengen ze de dag al snapchattend door, slenteren ze door het huis en communiceren ze uitsluitend door middel van zuchten. Behalve natuurlijk wanneer er verwacht wordt dat Ellen in de vroege uurtjes haar taxidiensten aanbiedt, of als ze extravagant poseren voor hun Instagram-stories. En er is nooit, maar dan ook nooit, melk in huis.
Kan mama ook maar één moment voor haarzelf hebben? Kan ze soms wat me-time krijgen, nu ze haar eigen tanden nog heeft? En kan ze eindelijk een manier vinden om er helemaal geen zak om te geven?

Boekrecensie Waarom het mama geen zak kan schelen

Dit is het eerste boek dat ik heb gelezen van Gill Sims. Ik vond het leuk, maar misschien had ik er meer van genoten als ik haar twee eerdere boeken al had gelezen.

Zelf bevind ik me nog maar in de prille fase van het moederschap, dus ik neem al zeker de tips en gebeurtenissen mee voor de tienerjaren die nog moeten komen.

Daarnaast ben ik nu extra nieuwsgierig naar de twee eerste boeken!

Terug naar dit boek…

Het boek deed me veel denken aan Bridget Jones Diary maar dan met veel meer vloeken. Dat de tienerjaren geen makkie zijn, dat weet iedereen wel. Maar in dit boek worden er geen doekjes omgewikkeld. Eerlijk, helder en soms toch wel ontroerend en vooral puur.

Een aanrader voor ouders met tieners!


Het boek zelf eens lezen?

Ook verkrijgbaar en bestelbaar bij je lokale boekhandelaar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *