Boekenblog

Waarom ik stopte met tv kijken

Het was een gewone doordeweekse dag. Ik kwam vermoeid thuis van het werk en flans nog een basic gerechtje in mekaar. Na het afruimen en afwassen plof ik me in de zetel, samen met m’n wederhelft. En dat was onze avond…

Zetelhangen like a pro

Welgeteld 3 uur hebben we die avond in de zetel doorgebracht. Languit in de zetel, met onze gsm en afstandsbediening bij de hand. Afstandsbediening om te zappen, en gsm voor tijdens de reclame.

We kwamen er alleen uit wanneer we naar toilet moesten of een drankje en versnaperingen uit de keuken haalden.

Al de leuke series volgden elkaar op, tot het plots al erg laat was. Ik kon niet geloven dat onze avond al voorbij was! En wat hadden we gedaan? Niets.

Net voor het slapen gaan keek ik nog even naar de boekenkast. De kast die nog meer dan de helft ongelezen boeken bevat. En elke keer zeggen we dat we meer moeten lezen. Het schuldgevoel bekroop me nu wel.

Wil je ook weer meer lezen, dan heb ik speciaal voor jou 7 tips om meer boeken te lezen >

Geen televisie meer

“De televisie is verderf”, zei ik enkele dagen later tegen m’n lief. Hij lachte er mee. Maar die avond voelde ik me zo slecht, dat ik me echt voornam om tijdens de week geen tv meer te kijken.

Een avond tv kijken verloopt toch altijd hetzelfde. Je kijkt tv omdat je te moe bent om nog wat anders te doen (lezen of sporten bijvoorbeeld). Je ligt in de zetel en het scherm houdt je wakker. Er zijn ook al die leuke series!

En plots is het al bijna middernacht, en ben je de volgende dag dus weer niet uitgeslapen. De cirkel is rond!

Waarom ik stopte met tv kijken

Nog geen week nadat ik stopte met tv kijken tijdens de week merkte ik al verschil. Plots zit ik al in de helft van m’n nieuw boek én ben ik meer gaan sporten dan anders. Daardoor voel ik me ook energieker en slaap ik beter. Ik beweer niet dat ik er nu wel steeds op tijd in zit, maar voel me ’s morgens toch frisser.

Laat dit nu ook net zijn wat m’n bedoeling was met de televisie bannen tijdens de werkweek ;-)

Probeer het zelf eens!

1 gedachte over “Waarom ik stopte met tv kijken”

  1. Een goede tip die ik bij mijn kinderen heb toegepast.

    Lees een boek naar keuze, maak er een samenvatting van en schrijf een recensie, m.a.w. wat vond je ervan? Dat moest minstens een A4-blaadje vol zijn. Bij iedere beoordeling kregen ze vijf euro. Het was dus extra zakgeld. Bij de een had dit meer succes dan bij de andere. Strips hoorden niet thuis in deze categorie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *