Wankelmoed – Berry Jacobs-van Dongen

Wankelmoed - Berry Jacobs-van Dongen

‘Wankelmoed’ geeft je een duidelijk inzicht wat een verkrachting op de lange termijn met een slachtoffer kan doen. Berry weet haarfijn te vertellen hoe de psyche van Jasmijn in elkaar zit. De ups en downs. Het onbegrip van de omgeving en van hulpverleners.

Achterflap

WANKELMOED vertelt het verhaal van Jasmijn, een volwassen vrouw die als tiener slachtoffer was van seksueel geweld. Berry putte hiervoor uit eigen ervaring.  Een hartverscheurend en krachtig verslag van binnenuit. Een roman voor iedereen die niet alleen maar sterk is.

Boekrecensie Wankelmoed

Ondanks het dunne boekje, weegt het toch zwaar.

In het boek lees je een pakkend verhaal over een vrouw van 32 jaar oud. Maar deels beleeft ze nog haar tienerjaren, waarin ze seksueel misbruikt werd.

Het verhaal werpt een blik in de gevolgen van zo’n impact en hoe deze door bepaalde – al dan niet kleine – triggers alles weer doen oprakelen. Ondanks een goed functioneren, ondanks therapie, …

Jasmijn schreef heel veel brieven naar haar tiener zelf. Die brieven krijg je ook te lezen in het boek. Je ziet een onzeker en kwetsbare vrouw die wat in de knoop ligt met zichzelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *