Boekenblog

We beginnen bij het einde - Chris Whitaker

We beginnen bij het einde – Chris Whitaker

We beginnen bij het einde is mega interessant als je altijd al had willen weten hoe het iemand vergaat die na een gevangenisstraf terug de maatschappij ingaat. Vincent King is zelfs op zijn 15e naar de gevangenis gestuurd en heeft daar 30 jaar gezeten.

Achterflap

Dertig jaar geleden werd Vincent King als tiener veroordeeld voor zijn rol in de dood van een jong meisje. Nu zit zijn tijd in de gevangenis erop en is hij terug in zijn geboorteplaats Cape Haven, Californië. Niet iedereen is blij hem te zien. Zoals Star Radley, zijn ex-vriendin en de zus van het meisje dat door zijn toedoen overleed. Duchess, Stars dertienjarige dochter, is deels verzorger, deels beschermer van haar jongere broer Robin, en van haar moeder, die vaker wel dan niet in de problemen zit.

Als Duchess op een avond een drastische actie onderneemt om Star te beschermen zet ze per ongeluk een reeks gebeurtenissen in gang die tragische gevolgen zal hebben, niet alleen voor haar familie, maar voor de hele stad. Hoe ver kunnen we weglopen van het verleden, als het verleden gedoemd lijkt zich te herhalen?

Boekrecensie We beginnen bij het einde

Het verhaal speelt zich af in Cape Haven, California, USA. Dertig jaar geleden werd de tiener Vincent King veroordeeld voor de dood van een jong meisje. Nu komt hij vrij. Star Radley, de zus van het toenmalige slachtoffer ziet zijn terugkeer in de maatschappij met afschuw tegemoet.

Stars dertienjarige dochter Duchess is veelal verantwoordelijk voor het welzijn van haar jongere broertje Robin. Star zit veelal in de problemen en deze worden na een moment vol escalatie nog veel groter. Kunnen we loskomen van het verleden of heeft het verleden de toekomst allang bepaald?

Een verhaal over het verwerken van verdriet, het verantwoordelijk zijn en zorgdragen voor dierbaren. Over slachtoffers en daders. Over vechten en opgeven. Over vertrouwen en angst. Over onbevreesdheid en hechtingsproblemen. Over leven en overleven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *