Boekenblog

We hebben het over je gehad - Stéphanie Hoogenberk

We hebben het over je gehad – Stéphanie Hoogenberk

“We hebben het over je gehad” van Stéphanie Hoogenberk is een autobiografisch boek waarin de schrijfster haar persoonlijke ervaringen met racisme en discriminatie deelt. Het boek biedt een kritische kijk op de Nederlandse samenleving en geeft inzicht in de dagelijkse strijd tegen racisme en voor gelijke kansen.

Achterflap

Liefde kan ingewikkeld zijn, maar vriendschap is nog een stuk lastiger.

Wat doe je als je al tweeëntwintig jaar bevriend bent maar steeds een vervelend gevoel aan een afspraak overhoudt? Wie van je vrienden verdraag je twee weken op reis? Waar vind je nieuwe vrienden als je oude vrienden kinderen krijgen? Kun je je zomaar bij een bestaande vriendinnengroep aansluiten?

In We hebben het over je gehad schrijft Stéphanie Hoogenberk over haar ervaring met vriendschappen. Ze doet dat even geestig als genadeloos, over haar vriendinnen, maar vooral ook over zichzelf.

Boekrecensie We hebben het over je gehad

Hoogenberk schrijft op een heldere en toegankelijke manier over haar eigen ervaringen en emoties. Het boek is confronterend, maar tegelijkertijd ook hoopvol en inspirerend. Hoogenberk pleit voor meer openheid en begrip en laat zien dat verandering mogelijk is.

“We hebben het over je gehad” is een belangrijk boek dat bijdraagt aan het maatschappelijke debat over racisme en discriminatie in Nederland. Het boek is een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in dit onderwerp en die bereid is om kritisch naar de eigen rol en verantwoordelijkheid te kijken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *