Boekenblog

Wie schrijft, verdwijnt - Hakan Nesser

Wie schrijft, verdwijnt – Håkan Nesser

Wie schrijft, verdwijnt door Håkan Nesser is een literaire thriller over een mysterieuze moordenaar die het gemunt heeft op schrijvers.

Achterflap

Inspecteur Gunnar Barbarotti krijgt een onvoltooid manuscript van de schrijver Franz J. Lunde in handen. ‘De laatste dagen en de dood van een schrijver’ blijkt een verslag te zijn van Lundes eigen ervaringen. Barbarotti raakt met enige tegenzin betrokken bij de vreemde gebeurtenissen in de schrijverswereld, waar een onbekende achter zowel Lunde als andere schrijvers aan zit…

Boekrecensie Wie schrijft, verdwijnt

Wie schrijft, verdwijnt is het zevende deel in de Inspecteur Barbarotti-reeks van de Zweedse auteur Håkan Nesser. In dit boek krijgt Barbarotti een onvoltooid manuscript van de schrijver Franz J. Lunde in handen, dat een verslag blijkt te zijn van zijn eigen ervaringen. Lunde is namelijk op de vlucht voor een onbekende die hem en andere schrijvers wil vermoorden. Barbarotti raakt met enige tegenzin betrokken bij de vreemde gebeurtenissen in de schrijverswereld, waar niets is wat het lijkt.

Nesser staat bekend om zijn intelligente en spannende verhalen, die vaak een psychologische en filosofische diepgang hebben. Wie schrijft, verdwijnt is daar geen uitzondering op. Het boek is een intrigerende puzzel, waarbij de lezer samen met Barbarotti de stukjes probeert te leggen. De plot is complex en verrassend, met veel wendingen en onthullingen. De schrijfstijl is vlot en beeldend, met een vleugje humor en ironie. De personages zijn goed uitgewerkt, vooral Barbarotti, die een sympathieke en eigenzinnige hoofdrolspeler is. Hij worstelt met zijn persoonlijke leven, zijn geloof en zijn werk, en heeft een bijzondere relatie met God, met wie hij regelmatig een gesprek voert.

Wie schrijft, verdwijnt is een boek dat de lezer meesleept in een spannend en origineel verhaal, dat ook stof tot nadenken geeft. Het is een aanrader voor liefhebbers van literaire thrillers, die houden van een uitdagende en meeslepende leeservaring. Het boek is los te lezen van de eerdere delen in de reeks, maar het is wel aan te raden om die ook te lezen, om zo meer te weten te komen over Barbarotti en zijn achtergrond. Wie schrijft, verdwijnt is een boek dat niet snel vergeten wordt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *