Boekenblog

You - Caroline Kepnes

You – Caroline Kepnes

Een boek dat je met je neus op de feiten drukt van hoe kwetsbaar we allemaal zijn op het gebied van stalken en manipuleren. Debuutauteur Caroline Kepnes levert een vlijmscherpe roman in een voor ons hyper-verbonden digitaal tijdperk. ‘You’ is een dwangmatig, vlot leesbare page-turner.

Achterflap

Als de mooie jonge Guinevere Beck de boekhandel inloopt waar Joe Goldberg werkt, is zijn eerste gedachte: deze vrouw wordt van mij.

Ze heeft een Facebookprofiel dat op openbaar staat en ze twittert aan een stuk door. Op haar sociale media vindt Joe alles wat hij moet weten: ze wil schrijver worden, haar vriendinnen noemen haar Beck, hij weet waar ze woont en vanavond zal ze in een bar in Brooklyn zijn – de perfecte plek voor een ’toevallige’ ontmoeting.

Guinevere denkt dat ze eindelijk de man van haar dromen heeft gevonden. Hij lijkt perfect; zijn smaak, zijn persoonlijkheid en de manier waarop hij haar behandelt. Wat zij niet weet, is wie Joe in werkelijkheid is en wat hij doet om zijn prooi te beschermen…

Hij heeft er alles voor over om haar voor zich te winnen. Alles.

Boekrecensie You

Een huiveringwekkend relaas van de verwrongen psychologie achter onverbiddelijke passie. Dit zal fans van Gone Girl en Fatal Attraction best bekoren.

Nadat Joe haar voor het eerst ziet, zet hij z’n zinnen op haar. Maar er is meer voor Joe dan Beck zich realiseert en nog veel meer voor Beck dan de voor haar perfecte façade van Joe.

De obsessieve relatie komt snel in een wervelwind terecht, met zelfs dodelijke gevolgen … Een huiveringwekkend relaas van onophoudelijk, angstaanjagend bedrog, ‘You’ van Caroline Kepnes is een thriller die zo pervers knap en gevaarlijk verwrongen is dan elke andere thriller die je ooit hebt gelezen.


Zelf genieten van dit heerlijke boek?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *