Boekenblog

zomerhuis met zwembad - herman koch

Zomerhuis met zwembad – Herman Koch

Afgelopen zomer deed ik mijn eerste vondst van ‘De Boekenjagers‘. Wat een heerlijk concept! En nu heb ik ook het boek uitgelezen, en schrijf ik er mijn mening over.

‘Zomerhuis met zwembad’ van Herman Koch is een spannend maar op sommige momenten ook grappig verhaal over een dokter die een medische fout begaat.

 

Samenvatting

Huisarts Marc Schlosser heeft een medische fout begaan waardoor een van zijn patiënten, de beroemde acteur Ralph Meier, is overleden. Hij zal zich moeten verantwoorden voor het Medisch Tuchtcollege, maar daar maakt hij zich niet echt zorgen over: ‘Een schorsing van een paar maanden, daar komt het op neer. We kennen elkaar allemaal, meer zal het niet worden.’

Maar is het wel een medische fout? Marc had immers een rekening te vereffenen met zijn patiënt, die net iets te veel belangstelling toonde voor zijn mooie vrouw Caroline. Of heeft het alles te maken met de gebeurtenissen in het zomerhuis waar het echtpaar Meier het gezin Schlosser had uitgenodigd?

In Zomerhuis met zwembad vertelt de hoofdpersoon met niets en niemand ontziende eerlijkheid hoe hij op dit punt in zijn leven is aanbeland. Het is een spannend verhaal over het recht op vergelding en het overschrijden van grenzen als de deuren naar een normale rechtsgang zijn dichtgeslagen.

Hier, zeg je tegen jezelf. Als ik hier iets anders had gezegd… iets anders had gedaan.

Recensie ‘Zomerhuis met zwembad’

Voor het eerst lees ik iets van Herman Koch, en dat viel goed mee. In de eerste pagina’s geeft hij eigenlijk al het plot weg. En toch slaagt hij erin om het spannend tot houden tot het einde.

We volgen het hoofdpersonage, dokter Marc Schlosser, en zijn gezin op een vrolijke zomervakantie. Of dat moest het toch worden. Er vallen verschillende vreemde situaties voor die het boek spannend en meeslepend maken.

We willen graag Marc snappen, in de keuzes die hij maakt. En uiteindelijk doen we dat wel. Ook al staat het leven van iemand anders op het spel.

 


Zelf genieten van dit heerlijke boek?

Zelf genieten van dit heerlijke boek?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *